Sotaleffat uppoavat suomalaisiin kuin veitsi voihin – nyt luvassa on arvostettu yhdysvaltalainen draama vuodelta 2003!

Päämääränä Cold Mountain (Cold Mountain) on Anthony Minghellan ohjaama sotaelokuva.

Iltapulun julkaisemat uutiset sotaelokuvat tuntuvat syystä tai toisesta keräävän aina paljon kiinnostusta osakseen. Sitä on vaikea sanoa, lieenkö syynä Suomen oma sotahistoria vaiko muuten vain se, että välillä on kiva katsella jotakin vakavahenkisempääkin kuin ainaisia romanttisia komedioita...

Päämääränä Cold Mountain sijoittuu Yhdysvaltojen sisällissotaan. Sotaan kyllästyneenä Etelävaltioiden sotilaana nähdään Jude Law'n esittämä sotilas W.P. Inman, joka lähtee rintamalta kohti Pohjois-Carolinassa sijaitsevaa kotiaan ja naisystäväänsä. Hahmo perustuu ilmeisesti löyhästi oikeastikin olemassa olleeseen sotilaaseen.

Inmanin naisystävänä Adana nähdään niin ikään tuttu Hollywood-tähti – nimittäin Nicole Kidman. Muita tuttuja kasvoja elokuvassa ovat esimerkiksi Philip Seymour Hoffman, Renée Zellweger ja Natalie Portman. Zellweger sai itse asiassa elokuvasta parhaan naissivuosan Oscar-palkinnonkin!

Päämääränä Cold Mountain tehtiin 79 miljoonan dollarin budjetilla, ja se tuotti lipputuloja 173 miljoonaa dollaria. Rotten Tomatoesissa 70 % kriitikoista piti elokuvaa hyvänä, ja IMDB:ssä katsojien antama pistekeskiarvo on kunnioitettavat 7,2/10.

Päämääränä Cold Mountain nähdään Yle TV2:lla sunnuntaina kello 21.00.

 

Julkaistu 06.06.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot