Sotasarjojen ystäville nyt harvinaista herkkua luvassa: uunituore, kotimaassaan suursuosion saavuttanut kaksiosainen minisarja!

Loikkari on Florian Gallenbergin ohjaama saksalais-puolalainen draama.

Pulua on viime aikoina mietityttänyt se, kuinka paljon meitä ihmisiä kiinnostavat melko rankatkin sarjat, elokuvat ja videot. Esimerkiksi aidoista rikoksista kertovat rikossarjat ovat ilmiselvästi äärimmäisen suosittuja, sillä sen verran niitä löytyy paitsi televisiosta, myös Youtuben synkistä syövereistä. Kaiketi kyse on ihmismielen kätköihin kurkistamisesta ja kiinnostuksesta psykologiaa kohtaan.

Sodasta kertovat fiktiiviset produktiot ovat ehkä hieman eri kategoriassa rikosdokumenttien kanssa, mutta kuitenkin. Etenkin toiseen maailmansotaan perustuvia elokuvia ja pelejä on olemassa roppakaupalla, ja nyt luvassa on uusi elokuvamainen minisarja nimeltään Loikkari. Vain kaksiosaisen sarjan on ohjannut saksalainen Florian Gallenberg, joka on tehnyt työnsä Siegfried Lenz -nimisen kirjailijan alkuperäisteoksen pohjalta.

Mielenkiintoista on, että vuonna 2014 menehtynyt, pitkän uran kirjailijana tehnyt Lenz kirjoitti teoksensa jo vuonna 1951. Kirjaa ei kuitenkaan saanut tuolloin vielä julkaista poliittisista syistä johtuen, joten se julkaistiin vasta vuonna 2016 Lenzin kuoleman jälkeen. Teoksesta tuli kotimaassaan nopeasti myyntimenestys.

Loikkarissa seurataan saksalaissotilasta Walteria, joka rakastuu puolalaiseen Wandaan. Sarja esitetään Yle TV1:llä kahden lauantain aikana – kumpaisenakin kello 20.55 alkaen. Saksassakin sarja esitettiin alle kuukausi sitten!

Julkaistu 02.05.2020

Uusimmat

Vuoteen 1924 sijoittuvan elokuvan pääosassa nähdään ihastuttava Kirsten Dunst – eteläiselle Kalifornialle on keksitty hauska stuntti Jasmine Tukiainen Iltapululle: Ryhdyin hoitajaksi koronan aikana! Amerikkalaisessa vuoden 2014 scifi-trillerissä on pääosassa Hollywood-suosikki Johnny Depp – katso traileri! Suosittu draamasarja saavuttaa päätöksensä – kuudes ja viimein kausi esitetään nyt televisiossa TV-selvänäkijä Stiina Sahari Iltapululle: Näin sujuu selvänäkeminen TV:ssä!

Videot

Vuoteen 1924 sijoittuvan elokuvan pääosassa nähdään ihastuttava Kirsten Dunst – eteläiselle Kalifornialle on keksitty hauska stuntti Jasmine Tukiainen Iltapululle: Ryhdyin hoitajaksi koronan aikana! Amerikkalaisessa vuoden 2014 scifi-trillerissä on pääosassa Hollywood-suosikki Johnny Depp – katso traileri! Suosittu draamasarja saavuttaa päätöksensä – kuudes ja viimein kausi esitetään nyt televisiossa TV-selvänäkijä Stiina Sahari Iltapululle: Näin sujuu selvänäkeminen TV:ssä! Piinaavan herkullinen klassikkotrilleri vuodelta 1997 pamahtaa taas eetteriin – pääosassa aina yhtä viehättävä Michael Douglas!