Sotasarjojen ystäville nyt harvinaista herkkua luvassa: uunituore, kotimaassaan suursuosion saavuttanut kaksiosainen minisarja!

Loikkari on Florian Gallenbergin ohjaama saksalais-puolalainen draama.

Pulua on viime aikoina mietityttänyt se, kuinka paljon meitä ihmisiä kiinnostavat melko rankatkin sarjat, elokuvat ja videot. Esimerkiksi aidoista rikoksista kertovat rikossarjat ovat ilmiselvästi äärimmäisen suosittuja, sillä sen verran niitä löytyy paitsi televisiosta, myös Youtuben synkistä syövereistä. Kaiketi kyse on ihmismielen kätköihin kurkistamisesta ja kiinnostuksesta psykologiaa kohtaan.

Sodasta kertovat fiktiiviset produktiot ovat ehkä hieman eri kategoriassa rikosdokumenttien kanssa, mutta kuitenkin. Etenkin toiseen maailmansotaan perustuvia elokuvia ja pelejä on olemassa roppakaupalla, ja nyt luvassa on uusi elokuvamainen minisarja nimeltään Loikkari. Vain kaksiosaisen sarjan on ohjannut saksalainen Florian Gallenberg, joka on tehnyt työnsä Siegfried Lenz -nimisen kirjailijan alkuperäisteoksen pohjalta.

Mielenkiintoista on, että vuonna 2014 menehtynyt, pitkän uran kirjailijana tehnyt Lenz kirjoitti teoksensa jo vuonna 1951. Kirjaa ei kuitenkaan saanut tuolloin vielä julkaista poliittisista syistä johtuen, joten se julkaistiin vasta vuonna 2016 Lenzin kuoleman jälkeen. Teoksesta tuli kotimaassaan nopeasti myyntimenestys.

Loikkarissa seurataan saksalaissotilasta Walteria, joka rakastuu puolalaiseen Wandaan. Sarja esitetään Yle TV1:llä kahden lauantain aikana – kumpaisenakin kello 20.55 alkaen. Saksassakin sarja esitettiin alle kuukausi sitten!

Julkaistu 02.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot