Suomalaistenkin suosima matkakohde oli aikanaan melkoisen rikollinen paikka – vuoden 2014 elokuva vie katsojat kaupungin kaikista villeimpään aikakauteen

Väkivallan vuosi kertoo New Yorkin kaikkein rikollisimmasta vuodesta.

"New York, New York..." tunnelmoi vuonna 1980 Frank Sinatra. Samalla tämä legendaarinen laulaja ja näyttelijä sai useat meistä uskomaan, että New York City olisi oikeasti New Yorkin osavaltion pääkaupunki, vaikka näin ei suinkaan ole. Oikeastihan New York City on ainoastaan osavaltion väkirikkain ja pinta-alaltaan suurin kaupunki. Virallinen pääkaupunki puolestaan on Albany, joka sijaitsee peräti 220 kilometriä NYC:stä pohjoiseen!

Vuonna 2014 tehty Väkivallan vuosi on tosipohjainen toiminta- ja rikosdraamaelokuva, joka vie katsojansa New Yorkiin vuoteen 1981. Elokuvan on ohjannut J. C. Chandor, ja sen päärooleissa nähdään Oscar Isaac, Jessica Chastain, Albert Brooks ja Alessandro Nivola.

Juoni seuraa liikemies Abel Moralesia (Oscar Isaac), joka omistaa pienen yrityksen, jonka kuorma-autoja roistot alkavat yhtäkkiä kaappailla. Morales yrittää elokuvassa suojella yritystään ja perhettään kaupungin rehottavalta rikollisuudelta, korruptiolta ja väkivallalta.

Väkivallan vuosi sai kriitikoilta aikanaan paljon ylistystä. Esimerkiksi Rotten Tomatoessissa 221 kriitikon joukosta peräti 90 prosenttia kehui elokuvaa.

Väkivallan vuosi nähdään Yle Teema & Femillä perjantaina 21.00. Uusinta on luvassa seuraavana torstaina kello 22.45.

Julkaistu 10.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot