Tarina suomalaisesta sarjakuristajasta aiheuttaa kylmiä väreitä vielä tänäkin päivänä

Suomalainen sarjakuristaja Michael Penttilä sai ensimmäisen tuomionsa jo 16-vuotiaana.

Penttilä on istunut vankilassa useita kertoja ja toteuttanut lukuisia rikoksia. 1965 syntynyt Penttilä on istunut vangittuna yhteensä 20 vuotta, tosin ei yhtäjaksoisesti. 

Michael Penttilä joutui ensimmäisen kerran poliisin syyniin 16-vuotiaana, kun hän pakotti samanikäisen tytön kellariin ja kertoi raiskaavansa hänet. Samaan aikaan Penttilä kuristi tyttöä kaulaliinalla. Penttilä esiintyi tuolloin Jukka Lindhomina ja hän sai ehdollista vankeutta sekä sakkoja. 

Penttilä joutui ensimmäisen kerran vankilaan vuonna 1984. Syynä olivat rikokset, joita hän oli tehnyt. 

Ensimmäisen surma tapahtui vapautumisen jälkeen vuonna 1985

Penttilän ensimmäisen surman uhriksi joutui hänen oma äitinsä, joka löydettiin kuolleena asunnostaan vuonna 1985. Penttilä oli edellisiltana viettänyt iltaa äitinsä ja tämän miesystävän kanssa. 

Penttilä ei vielä tuolloin jäänyt kiinni rikoksestaan ja äitiä koskeva tapaus ratkaistiin vasta seuraavan murhan yhteydessä vuonna 1986, kun Penttilä houkutteli asuntoonsa kaksi 12-vuotiasta tyttöä. Hän murhasi toisen tytöistä kuristamalla tämän hengiltä. 

Penttilä jäi nopeasti kiinni murhasta ja tunnusti kuulusteluiden yhteydessä myös äitinsä murhan. Penttilä sai murhistaan vain reilun 8,5 vuoden tuomion, sillä oikeuden mukaan hän oli teon hetkellä vailla täyttä ymmärrystä. 

Uusi rikoksen vapauduttuaan

Penttilä surmasi oltuaan noin vuoden ajan vapaana. Toukokuussa 1993 Penttilä murhasi 42-vuotiaan naisen ja sai tuomioksi reilun 10 vuoden vankeusrangaistuksen. 

Jälleen uusia uhreja vapautumisen jälkeen

Penttilä oli koevapaudessa vuonna 2008, mutta ei pystynyt olemaan uusimatta rikoksiaan. Niinpä hän tilasi kotiinsa siivoojia sekä hierontapalveluita tarjoavia naisia, jonka jälkeen hän kuristi heitä. 

Arman ja Suomen rikosmysteerit -dokumentissa paneudutaan tarkemmin Suomessa tapahtuneisiin rikoksiin. Tänään 12.1.2020 vuorossa on sarjakuristajana tunnetun Michael Penttilän tarina. Jakso näytetään Jim-kanavalla kello 22:30.

Julkaistu 12.01.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot