Tarjolla elämäkertaelokuva yhdestä maailman merkittävimmistä ajattelijoista – perustuu vaimon muistelmiin

Kaiken teoria on edesmenneen Stephen Hawkingin elämään perustuva elokuva.

Tämän uutisen ingressi saattaa ehkä hiukan hämätä. Sen lisäksi, että Kaiken teoria (Theory of Everything) tosiaan perustuu vuoden 2018 maaliskuussa menehtyneen Stephen William Hawkingin elämään, on kaiken teoria myös tunnettu teoreettisen fysiikan teoria. Teoria pyrkii selittämään yhteen kaikki fysikaaliset ilmiöt – gravitaation, sähkömagneettisen vuorovaikutuksen, vahvan vuorovaikutuksen ja heikon vuorovaikutuksen. Albert Einsteinin oli yksi tämän teorian merkittävistä kehittäjistä, mutta myös nerona tunnetulla astrofyysikolla Stephen Hawkingilla oli asiasta sanottavansa.

Kaiken teoria kertoo tarinan Stephen Hawkingin elämästä sekä hänen ja hänen vaimonsa Jane Hawkingin rakkaudesta. Elokuva perustuukin vaimo-Hawkingin kirjoittamiin muistelmiin Travelling to Infinity My Life With Stephen.

Stepheniä elokuvassa esittää Eddie Redmayne, joka myös palkittiin roolistaan parhaan miespääosan Oscarilla ja Golden Globella. Lisäksi tämä James Marshin ohjaama elokuva sai Golden Globe -palkkion myös musiikistaan. Janea tarinassa näytteli Felicity Jones.

Kaiken teoria esitetään TV5llä maanantaina kello 22.05.