Tarjolla nyt hyvin arvosteltua rikolliskomediaa vuodelta 1998 – ohjaajina menestynyt veljeskaksikko

The Big Lebowski on klassikkokomedia Coenin veljeksiltä Joelilta ja Ethanilta.

Hauskat elokuvat ovat hauskoja, mutta komediat harvoin ovat etenkään kriitikoiden mieleen. Myöskään The Big Lebowski ei saanut aikanaan kummoista vastaanottoa kriitikoilta, mutta myöhemmin se on noussut kulttimaineeseen. Erityisesti elokuva muistetaan sen oudon epätavallisista hahmoista, hauskoista uniosuuksista, mielenkiintoisesta dialogista ja omintakeisesta musiikista.

The Big Lebowski kertoo työtä karttavasta keilaajasta (Jeff Bridges), joka joutuu vahingossa rikollisten pieksemäksi siksi, että hänellä sattuu olemaan sama nimi kuin miljonääri Lebowskilla. Pian oikean miljonäärin vaimo kidnapataan, ja kakkos-Lebowski päätyy käänteiden myötä toimittamaan lunnasrahoja pieksäjilleen.

Nimirooleissa The Big Lebowskissa nähdään Jeff Bridgesin lisäksi esimerkiksi John Goodman, Julianne Moore ja Steve Buscemi. Tämän elokuvan kohdalla voisi sanoa, että traileri kertoo enemmän kuin tuhat sanaa!

The Big Lebowski esitetään TV5:llä tiistaina kello 22.00. Seuraavat esitykset nähdään lauantain ja sunnuntain välisenä yönä TV5:llä kello 01.10 sekä sunnuntaina Kutosella kello 21.00.

Julkaistu 24.03.2020

Uusimmat

Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri!

Videot

Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä!