Tarjolla nyt jotain hyvin erilaista – venäläis-ukrainalainen draamakomedia vuodelta 2004

Oletko koskaan katsonut venäläis-ukrainalaisia elokuvia? Nyt siihen tarjoutuu mahdollisuus.

Elokuvien katsojina meillä on monesti tapana tuudittautua tuttuun ja turvalliseen. Komedioiden ystävät katsovat hauskoja elokuvia ja jännityksen ystävät viihdyttävät itseään toimintaelokuvilla ja trillereillä. Toisinaan on kuitenkin kivaa heittäytyä johonkin täysin uuteen ja antaa mahdollisuus jollekin erilaiselle.

Virittäjä, tai alkuperäiseltä nimeltään Настройщик, on venäläis-ukrainalainen elokuva, joka yhdistelee taiteellista art house -genreä ja komediaa. Tähtinä elokuvassa nähdään kuuluisat venäläiset näyttelijät Alla Deminova, Renata Livinova, Nina Ruslanova ja Georgi Deliyev. Henkilöt ovat todennäköisesti kaikki suomalaisittain varsin eksoottisia nimiä, mutta omassa maassaan siitä huolimatta varsin tunnettuja. Samaa voi sanoa myös ohjaaja Kira Muratovasta, joka on 42 vuoden aikana tehnyt kunnioitettavat 16 elokuvaa.

Virittäjä kertoo tarinan miehestä, joka pyrkii pääsemään käsiksi kahden varakkaan rouvan rahoihin tekeytymällä pianonvirittäjäksi. Elokuva esitetään Yle Teema & Femillä keskiviikkona kello 21.50. Pientä esimakua elokuvasta pääset katsomaan tästä:

Valitettavasti oheista videota ei ole tekstitetty.

Julkaistu 11.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot