Tarjolla vuoden 2017 toimintaelokuvaa – rooleissa muun muassa Ansel Elgort, Kevin Spacey ja Jamie Foxx

Baby Driver on täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Toimintaelokuvat ovat parhaimmillaan erinomaisia ja huonoimmillaan täyttä tuubaa. Itse asiassa sama pätee aika lailla kaikenlaisiin elokuviin, mutta Baby Driver ainakin on monella metriikalla mitattuna paikkansa tietävä tapaus.

Edgar Wrightin ohjaama elokuva tehtiin 34 miljoonan dollarin budjetilla, ja se raapi lipputuloja mukavat 226,9 miljoonaa. Phantom Thread oli siis taloudellinen menestys. Rotten Tomatoesissa elokuvan puolestaan arvio 371 kriitikkoa, joista peräti 93 % antoi sille hyväksi luokiteltavan arvosanan keskiarvolla 8,03/10. Metacriticissä arvosana oli 86/100 ja IMDB:ssäkin näppärät 7,6. Oscar-ehdokkuuksia tuli niitäkin kolme kappaletta: parhaasta leikkauksesta, parhaista äänitehosteista ja parhaasta äänityksestä. Laatua siis pitäisi olla luvassa!

Elokuvan tarina seuraa Baby-nimistä nuorta miestä (Ansel Elgort), joka pyrkii maksamaan velkojaan ajamalla pakoautoa ryöstökeikoilla. Velanmaksua hankaloittamaan tulee kuitenkin tarjoiljatar Debora (Lily James), joka vie Babyltä jalat alta.

Baby Driver esitetään Subilla sunnuntaina kello 21.00. Uusintaesitys on luvassa torstain ja perjantain välisenä yönä kello 0.40.

Julkaistu 26.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot