Tarjottimella nyt harvinaislaatuinen vuoden 1967 romanttinen komedia – pääosissa Jane Fonda ja Robert Redford

Paljain jaloin puistossa (Barefoot in the Park) perustuu vuoden 1963 näytelmään.

Kirjoihin perustuu paljon elokuvia, mutta näytelmään perustuvat elokuvat ovat hieman harvemmassa. Nykyisin tuntuisi olevan tyypillisempää tehdä tarinoista ensin elokuva tai kirja ja vasta sitten näytelmä. Kenties tämä kertoo jotakin teatteritaiteen suosiosta tai oikeamminkin elokuvista eräänlaisena megaviihteenä.

Barefoot in the Park -nimisen näytelmän ohjasi aikanaan Neil Simon, jolla on kontollaan myös yli 30 muutakin näytelmää. Myös elokuvakäsikirjoittajana kunnostautunut herrasmies onnistui elämässään keräämään enemmän Oscar- ja Tony-palkintoja kuin kukaan muu kirjoittaja koskaan aiemmin. Simon kuoli 91-vuotiaana keuhkokuumeeseen vuonna 2018.

Paljain jaloin puistossa -elokuvan puolestaan ohjasi yhdysvaltalainen Gene Saks. Kyseessä on draamakomedia, jossa seurataan newyorkilaisen avioparin Paul ja Corie Bratterin vasta alkanutta aviolittoa ja sen ensimmäisiä hetkiä ja kriisejä. Elokuvan nimi on viittaus Corien kommenttiin siitä, kuinka turhankin asiallinen Paul ei suostu menemään hänen kanssaan paljain jaloin Washington Square Park -puistoon juoksemaan.

Klassikkoelokuva esitetään Yle Teemalla & Femillä torstaina kello 21.00.

Julkaistu 02.04.2020

Uusimmat

Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä!

Videot

Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä! Kuronen on jo laittanut grillinsä kuumaksi: Temptation Island saavuttaa viimein loppusuoransa ja uudesta kaudesta tiedetään kummia!