Taru sormusten herrasta -elokuvien ystäville tarjolla vuoden 2012 seikkailuelokuva – seuraa Bilbo Reppulin tarinaa

Hobitti – Odottamaton matka (The Hobbit: An Unexpected Journey) on Peter Jacksonin ohjaama fantasiaelokuva.

Taru sormusten herrasta (The Lord of the Rings) on tietystikin kaikille meistä tuttu elokuvatrilogia. Itse asiassa ei ole kauankaan siitä, kun koko sarja esitettiin Suomen televisiossa uusintana! Hieman vähemmälle huomiolle on kuitenkin joillain saattanut jäädä suosittu Hobitti-trilogia, joka on myös saman ohjaajan eli Peter Jacksonin käsialaa.

Niin TSH-sarja kuin Hobittikin perustuvat J. R. R Tolkienin wanhoihin 1900-luvun alkupuoliskon romaaneihin. Tarkemmin sanottuna tämänkertainen elokuva perustuu kirjaan “Hobitti eli sinne ja takaisin”, joka julkaistiin alun perin vuonna 1937 ja sai suomennoksensa vuonna 1985.

Hobitti – Odottamaton matka sijoittuu aikaan 60 vuotta ennen emokirjasarjan tapahtumia. Elokuvassa seurataan Bilbo Reppulia (Martin Freeman), joka lähtee Gandalf Harmaan (Ian McKellenin) kanssa jututtamaan lohikäärme Smaugia.

Hobitti oli maailmanlaajuinen hitti, joka tuotti tekijöilleen yli miljardi dollaria sekä sai kolme Oscar-ehdokkuutta. Se jopa ylitti tuotoissa kaksi ensimmäistä THS-elokuvaa, joskin hävisi nippa nappa kolmannelle.

Hobitti – Odottamaton matka esitetään Nelosella sunnuntaina kello 21.00 sekä heti seuraavana päivänä maanantaina kello 15.35.

Julkaistu 12.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot