Televisiossa nyt harvinaislaatuinen suomalainen sotaelokuva vuodelta 2011 – tehtiin mojovalla 1,6 miljoonan euron budjetilla!

Hiljaisuus on Sakari Kirjavaisen ohjaustyö.

Sotaelokuva on genrenä sellainen, että se vaatii paljon paitsi vaivaa, myös rahaa. Näinpä kotimaiset sotaelokuvat ovat hyvin harvassa – mitä nyt muutama Tuntematon sotilas meiltä löytyy!

Hiljaisuus sijoittuu jatkosodan tunnelmiin 1940-luvulle. Elokuvassa käsitellään kotimaista sotilasyksikköä, jonka vaarallisena ja vaikeana tehtävänä on hakea eturintamalle kaatuneet sotilaat pois, valmistella heidän ruumiinsa hautaamista varten ja lähettää ne kotikaupunkeihin omaisille. Joidenkin se pitää tällaistakin työtä sota-aikana tehdä – eivät ne ruumiit tietystikään itsestään katoa minnekään!

Elokuvan keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa seuraavat tunnetut suomalaiset näyttelijät: Joonas Saartamo, Joanna Haartti, Lauri Tilkanen, Ilkka Heiskanen, Terhi Suoralahti, Sinikka Mokkila ja Kari Hakala.

Hiljaisuutta kuvattiin useissa suomalaisissa kaupungeissa – muun muassa Inkoossa, Kainuussa ja Porvoossa. Jussi-palkintoja elokuva sai miespääosasta (Joonas Saartamo), miessivuosasta (Ilkka Heiskanen) sekä musiikista ja äänisuunnittelusta.

Hiljaisuus esitetään Yle TV1:llä sunnuntaina kello 15.00.

 

Julkaistu 17.05.2020

Uusimmat

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle!

Videot

Aina yhtä ajankohtainen ilmastoelokuva esitetään jälleen – pääosissa Dennis Quaid ja Jake Gyllenhaal! Vuoden 2018 parhaana palkittu kotimainen elokuva nyt televisiossa – katso traileri! Juontaja julkaisi ylioppilaskuvansa - katso kuka No kukas ohjaajalegenda siinä treenaa? Will Smithin tähdittämä rakastettu agenttielokuva on täällä taas – on aika pistää ykköset ylle! Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri!