Televisiossa nyt jotakin aivan muuta: vuoden 1970 laadukas omaelämäkerrallinen musikaalifantasia!

“Syke ei sammu” ei ole aivan tavanomainen elokuva.

Todelliset elokuvaviihteen ystävät ovat sellaisia, etteivät he syrji elokuvia liikaa genren mukaan. Päinvastoin, alan aidot ammattilaiset avaavat mielellään silmänsä ja sydämensä täysin uudenlaisillekin kokemuksille. Eihän sitä nimittäin koskaan tiedä, millaista mahtavuutta sitä voi oman mukavuusaluen ulkopuolella olla tarjolla!

Siihen on syynsä, miksi elokuva Syke ei sammu on selvinnyt tähän päivään asti ja esitetään Suomen televisiossa vielä vuonna 2020. Kyseessä on lukuisia Broadway-musikaaleja ohjanneen ja koreografioineen Bob Fossen ohjaama osittain omaelämäkerrallinen elokuva, jota kutsutaan myös musikaalifantasiaksi. Tarinassa seurataan Fossen elämästä vaikutteita saanutta fiktiivistä hahmoa Joseph Gideonia, joka yrittää uutta musikaalia luodessaan myös leikellä elokuvaa ja luovia läpi oman elämänsä naissuhteiden ja muiden ongelmien.

Syke ei sammu oli aikanaan menestys. Se sai peräti yhdeksän Oscar-ehdokkuutta ja voitti niistä neljä. Lisäksi elokuvaa muistettiin Cannesin Kultaisella palmulla sekä Bafta- ja Golden Globe -palkinnoilla. Jos nämä saavutukset ja IMDB:n arvosana 7,9 eivät vakuuta, niin ei sitten mikään!

Syke ei sammu esitetään Yle Teema & Femillä lauantaina kello 21.28.

Julkaistu 18.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot