Televisiossa vuoden 1996 kirjaan perustuva lakitupatrilleri – rooleissa muun muassa John Cusack ja Dustin Hoffmann

Valamiehet (The Runaway Jury) nähtiin ensi-illassa vuonna 2003.

Oli vuosi 1996, kun John Grishamin romaani The Runaway Jury näki ensimmäistä kertaa päivanvalon. Kirjaa alettiin mukiloida elokuvaksi jo seuraavana vuonna, ja alun perin ohjaajiksi kaavailtiin Joel Schumacheria ja Mike Newellia. Pääosissa piti nähdä Edward Norton ja Will Smith, ja elokuvan oli tarkoitus pyöriä tupakkayhtiöiden ympärillä. Lopulta kaikki nämä asiat menivät kuitenkin vaihtoon. Ruodittava aihekin vaihtui tupakkayhtiöistä aseyhtiöihin, kun vuoden 1999 elokuva The Insider – sisäpiirissä ehti käsitellä tupakkayhtiöitä jo ennen Valamiesten valmistumista. Uudeksi ohjaajaksi valikoitui Gary Fleder, kun taas pääroolit menivät John Cusackille, Gene Hackmanille ja Dustin Hoffmanille.

Vuonna 2003 julkaistu Valamiehet perustuu aseyhtiöitä vastaan käytävään oikeudenkäyntiin. Tarina alkaa siitä, kun New Orleansissa tapahtuu ammuskelu, jossa rahansa menettävä osakekauppaaja päätyy ampumaan seitsemän ihmistä. Yhden kuolleen miehen vaimo päättää tästä suivaantuneena haastaa aseita myyvän yrityksen oikeuteen laiminlyönnistä.

Valamiehet esitetään MTV3:lla perjantaina 13.3. kello 22.45.

Julkaistu 13.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot