Televisiossa Will Smithin vuoden 2007 moderni klassikko – juoni osuu häkellyttävän hyvin koronaviruksen aikakauteen

I Am Legend on Richard Mathesonin samannimiseen romaaniin perustuva toimintatrilleri.

Koronavirus jyllää maailmalla armottomasti, ja näinpä Suomessakin on kaavailtu ravintoloiden sisätilojen sulkemista pariksi kuukaudeksi. Yhdysvalloissa virus puolestaan on riepotellut erityisen pahasti esimerkiksi Floridaa ja New Yorkia.

Francis Lawrencen ohjaamassa I Am Legendissä juurikin New York julistetaan karanteeniin tappavan viruksen takia. Tohtori Robert Neville (Will Smith itse) jää kuitenkin kaupunkiin etsimään lääkettä tautiin. Toisin kuin koronavirus, I Am Legendissä raivoava tauti tosin aiheuttaa ihmisille verenhimoista aggressiota.

I Am Legend kääri elokuvateattereissa paljon voittoa. Budjetti leffalle oli 150 miljoonaa, mutta lipputuloja tuli reippaat 585 miljoonaa dollaria. Kriitikot eivät kuitenkaan kohdelleet elokuvaa aivan yhtä silkkisin hansikkain. 213 arvostelun joukosta 68 % oli Rotten Tomatoesin mukaan myönteisiä. IMDB:ssä I Am Legendillä puolestaan on 7,2 pisteen keskiarvo.

I Am Legendiä on yleisesti ottaen kiitelty esimerkiksi sen näyttävistä visuaalisista efekteistä, äänistä ja tyylikkäistä stunteista. Elokuva nähdään Nelosella perjantaina 21.30 sekä heti perään launtaina 23.45.

Julkaistu 27.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot