Todellinen klassikko tulee taas – vuoden 2007 jännityselokuva voitti aikanaan peräti neljä Oscar-palkintoa

Menetetty maa (No Country for Old Men) perustuu Corman McCarthyn vuonna 2005 kirjoittamaan romaaniin.

On hauska ajatella, kuinka valtavasti elokuvia julkaistaan jatkuvasti. Niitä tehdään aika lailla kaikissa sivistyneissä valtioissa, mutta läheskään kaikki niistä eivät nouse minkäänlaiseen maailman maineeseen. Suuren osan kohtalona on joko flopata surkeasti tai nousta vain keskivertaiseen menestykseen ja maineeseen.

Vastapainona kaikille huonosti menestyneille elokuville ovat Menetetyn maan kaltaiset modernit klassikot, jotka tyhjentävät elokuvamaailman pajatson lähes kaikista mahdollisista palkinnoista. Tälle Joel ja Ethan Coenin ohjaamalle jännärille on sadellut tunnustuksia esimerkiksi parhaan miessivuosan ja parhaan käsikirjoituksen Golden Globe -palkintojen muodossa. Samaten Oscarit tulivat kaikista neljästä seuraavasta palkintokategoriasta: paras miessivuosa, paras käsikirjoitus, paras ohjaus ja paras elokuva. BBC:n vuoden 2016 kyselyssä puolestaan elokuva valittiin vuosisadan 10. parhaaksi.

Menetetyssä maassa Llewlyn Moss saa käsiinsä miljoonien edestä huumerahoja ja pakenee niiden kanssa julmaa tappajaa. Elokuva esitetään FOXilla ensin sunnuntaina 21.00, sitten tiistaina 23.00 sekä perjantain ja lauantain välisenä yönä 0.50.

Julkaistu 15.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot