Todellinen seikkailuelokuvien klassikko tulee taas – Stephen Sommersin ohjaus keräsi aikanaan massiiviset tuotot

Muumion paluu on vuoden 2001 jatko-osa alkuperäiselle vuoden 1999 Muumiolle.

Stephen Sommersin ohjaamat elokuvat ovat monille meistä tuttuja, vaikkei ohjaajan nimi itse ehkä soittaisikaan niitä paljon puhuttuja kelloja. Vuonna 1962 syntynyt heppu on nimittäin sekä ohjannut että käsikirjoittanut useita tännekin rapakon takaa saapuneita pätkiä. Ohjaustöistä mainittakoon nyt ainakin Huckleberry Finnin seikkailut, Van Helsing ja G.I. Joe: The Rise of Cobra. Käsikirjoituspuolelta voi mukaan heittää vielä Muumion ja Muumion paluun spinoff-tyylisen jatko-osan Skorpionikuninkaan. Kyseisen elokuvanhan ohjasi alkuosista poiketen Chuck Russell.

Muumion paluussa Rick ja Evelyn (Brendan Fraser ja Rachel Weisz) palaavat jälleen kerran tutkimaan muinaisen Egyptin salaisuuksia. Asiat johtavat toiseen, ja kohta manalan mahtavimmat pedot ovat irti kuin Antti Tuiskun hittibiisissä konsanaan.

Muumion paluu takoi tuohta ihan huolella. Elokuva lyötiin kankaille 98 miljoonan dollarin budjetilla, ja lippuluukulla kauppa kävi peräti 433 miljoonan dollarin arvoisesti.

Muumion paluu esitetään Kutosella perjantaina kello 21.00 sekä vielä sunnuntaina kello 23.05.

Julkaistu 04.06.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot