Tom Hanks nähdään nyt astronauttina 9 Oscar-ehdokkuuden klassikossa – katso traileri

Apollo 13 on arvostettu avaruuselokuva vuodelta 1995.

Vuonna 1995 maailma oli todella toisenlainen. Tekniikka oli tuolloin vielä verrattain alkeellista, ja tietokoneissakin pyöri lähinnä joko Windows 93 tai 95. Kännykätkin olivat tiiliskivimuotoa, eikä kolmiulotteisia videopelejä päässyt pelaamaan vielä kuin vasta ensimmäisellä Playstationilla ja Sega Saturnilla.

Ai puhuimmeko tosiaan vuodesta 1995 alkeellisen tekniikan aikana? Tuona vuonna Ron Howard tosiaan ohjasi Apollo 13:n, mutta elokuvahan itsessään perustuu vuoteen 1970. Tuolloin ihmiskunta oli jo käynyt kuussa, vaikka jopa NES ja Sega Master System olivat vielä 15 vuoden päässä julkaisustaan!

Pulu ei halua kuulostaa miltään salaliittoteorioitsijalta, mutta onhan se jännä...

Asiaan. Elokuva Apollo 13 perustui siis oikean astronautin Jim Lovellin tarinaan ja Yhdysvaltojen kolmanteen kuulentoyritykseen. Matkalla kuuhun tuli kuitenkin ongelmia, joista elokuvakin kertoo.

Rooleissa Apollo 13:ssa nähdään Tom Hanksin lisäksi esimerkiksi Bill Paxton, Ed Harris, Kevin Bacon ja Kathleen Quinlan. Elokuva sai useiden muiden ehdokkuuksien ja palkintojen lisäksi yhdeksän Oscar-ehdokkuutta, joista kaksi poiki voiton. Oscarit napsahtivat parhaasta editoinnista ja parhaasta äänestä.

Apollo 13 nähdään TV5:llä perjantaina 21.00 ja heti perään lauantaina 15.05. Esimakua saat tästä:

Julkaistu 20.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot