Tositapahtumiin perustuva elokuva vuorikiipeilijästä, joka jäi viideksi päiväksi jumiin – selviytyi ihmeen kaupalla

127 tuntia kertoo Aron Ralstonin häkellyttävän tarinan.

Mikäli olet ahminut uutisia rutkasti vuonna 2003, olet saattanutkin kuulla jo jotakin Aron Ralston -nimisestä herrasmiehestä. Kyseessä on vuonna 1975 syntynyt yhdysvaltalainen vuorikiipeilijä, joka tuli maailman tietouteen rankan onnettomuutensa jälkeen.

Ralston oli vuorikiipeilemässä Utahin osavaltiossa, kun hän luiskahti vahingossa syvään railoon ja hänen kätensä päälle putosi 400-kiloinen kivenmurikka. Mies jäi kädestään kiinni ja yritti epätoivoisesti päästä tilanteesta vapaaksi viiden päivän ajan. Lopulta hän joutui turvautumaan erittäin epätoivoiseen ratkaisuun ja pääsi kuin pääsikin vapaaksi ja takaisin kotiin.

Ralston on kirjoittanut elämästään Kiven ja kovan paikan välissä -nimisen omaelämäkerran (Between a Rock and a Hard Place), jossa hän kertoo muun muassa joutuneensa tilanteessa juomaan omaa virtsaansa nestehukan vuoksi. Vuonna 2010 julkaistu elokuva 127 tuntia palaa myös näihin dramaattisiin hetkiin. Ralstonia esittää James Franco, ja ohjaajana elokuvalle on toiminut Danny Boyle.

127 tuntia nähdään Subilla maanantaina 21.00.

Julkaistu 30.03.2020

Uusimmat

X-Factorista tuttu räppäri-Sana: Näin laihduin ketogeenisellä ruokavaliolla! Todellinen seikkailuelokuvien klassikko tulee taas – Stephen Sommersin ohjaus keräsi aikanaan massiiviset tuotot Vuoteen 1924 sijoittuvan elokuvan pääosassa nähdään ihastuttava Kirsten Dunst – eteläiselle Kalifornialle on keksitty hauska stuntti Jasmine Tukiainen Iltapululle: Ryhdyin hoitajaksi koronan aikana! Amerikkalaisessa vuoden 2014 scifi-trillerissä on pääosassa Hollywood-suosikki Johnny Depp – katso traileri!

Videot

X-Factorista tuttu räppäri-Sana: Näin laihduin ketogeenisellä ruokavaliolla! Todellinen seikkailuelokuvien klassikko tulee taas – Stephen Sommersin ohjaus keräsi aikanaan massiiviset tuotot Vuoteen 1924 sijoittuvan elokuvan pääosassa nähdään ihastuttava Kirsten Dunst – eteläiselle Kalifornialle on keksitty hauska stuntti Jasmine Tukiainen Iltapululle: Ryhdyin hoitajaksi koronan aikana! Amerikkalaisessa vuoden 2014 scifi-trillerissä on pääosassa Hollywood-suosikki Johnny Depp – katso traileri! Suosittu draamasarja saavuttaa päätöksensä – kuudes ja viimein kausi esitetään nyt televisiossa