Tositapahtumiin perustuva elokuva vuorikiipeilijästä, joka jäi viideksi päiväksi jumiin – selviytyi ihmeen kaupalla

127 tuntia kertoo Aron Ralstonin häkellyttävän tarinan.

Mikäli olet ahminut uutisia rutkasti vuonna 2003, olet saattanutkin kuulla jo jotakin Aron Ralston -nimisestä herrasmiehestä. Kyseessä on vuonna 1975 syntynyt yhdysvaltalainen vuorikiipeilijä, joka tuli maailman tietouteen rankan onnettomuutensa jälkeen.

Ralston oli vuorikiipeilemässä Utahin osavaltiossa, kun hän luiskahti vahingossa syvään railoon ja hänen kätensä päälle putosi 400-kiloinen kivenmurikka. Mies jäi kädestään kiinni ja yritti epätoivoisesti päästä tilanteesta vapaaksi viiden päivän ajan. Lopulta hän joutui turvautumaan erittäin epätoivoiseen ratkaisuun ja pääsi kuin pääsikin vapaaksi ja takaisin kotiin.

Ralston on kirjoittanut elämästään Kiven ja kovan paikan välissä -nimisen omaelämäkerran (Between a Rock and a Hard Place), jossa hän kertoo muun muassa joutuneensa tilanteessa juomaan omaa virtsaansa nestehukan vuoksi. Vuonna 2010 julkaistu elokuva 127 tuntia palaa myös näihin dramaattisiin hetkiin. Ralstonia esittää James Franco, ja ohjaajana elokuvalle on toiminut Danny Boyle.

127 tuntia nähdään Subilla maanantaina 21.00.

Julkaistu 30.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot