Tositapahtumiin perustuvassa brittidraamassa rooleissa esimerkiksi Helen Mirren ja Ryan Reynolds – katso traileri

Kultainen nainen (Woman in Gold) julkaistiin vuonna 2015.

Tositapahtumiin perustuvissa elokuvissa on aina se hyvä puoli, että ne eivät sinänsä juoniltaan voi olla huonoja. Toisinaan totuus on tarua ihmeellisempää, ja jossei se sitten joskus sitä ole, niin ainakin se on totuus. Yhtälössä ei katsoja voi hävitä – ellei tietysti ota faktoista liikaa selvää ja pilaa jännityksensä jo etukäteen.

Kultaisen naisen ohjasi vuonna 2015 brittiläinen ohjaaja ja tuottaja Simon Curtis ja käsikirjoitti kreikkalais-brittiläinen näytelmäkirjailija ja näyttelijä Alexi Kaye Campbell. Nimirooleissa nähdään muun muassa sellaiset tutut nimet kuin Helen Mirren, Ryan Reynolds, Daniel Brühl ja Katie Holmes.

Juonessa Helen Mirren esittää oikean elämän henkilöä, juutalaista Maria Altmannia, joka pakeni natseja Itävallasta ja päätti sen jälkeen hakea maasta juristinsa Randy Schoenbergin (Ryan Reynolds) kanssa sinne jääneen tädistään tehdyn maalauksen.

Elokuvan arvostelumenestys ei ollut kovinkaan hääviä, mutta pääosanesittäjä Helen Mirren sai Screen Actors Guild Awardilta ehdokkuuden parhaan naispääosan näyttelijänä.

Kultainen nainen esitetään HERO-kanavalla perjantaina kello 19.00 alkaen. Uusinta on luvassa kaksi viikkoa myöhemmin sunnuntaina kello 15.05. Trailerin näet tästä:

Julkaistu 20.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot