Tuore vuoden 2018 elokuva eturivin suomalaisnäyttelijöillä jo nyt televisiossa – tätä ei todellakaan ole moni nähnyt!

Simo Halisen ohjaama Kääntöpiste jäi aikanaan pienen piirin elokuvaksi.

Suomalaiset, kansainvälistyyliset jännityselokuvat ovat suhteellisen harvassa. Kääntöpiste kuuluu kuitenkin tähän joukkoon, ja Pulun mielestä kyseessä on vieläpä oikeinkin jännittävä ja onnistunut elokuva. Pulu nimittäin näki Kääntöpisteen aikanaan jo ennakkonäytöksessä – ja olikin näin ollen yksi harvoista, jotka elokuvan ylipäätään ovat nähneet! Suomalaisessa elokuvateatterilevityksessä Halisen elokuvan näki nimittäin ainoastaan 4720 katsojaa.

Syytä Kääntöpisteen vähäiseen yleisösuosioon on vaikea arvioida. Kotimaassa osa kriitikoista kyllä tykkäsi elokuvasta, minkä lisäksi näyttelijäluettelokin on tarpeeksi kiinnostava ja vakuuttava. Isoimmissa rooleissa nähdään ruotsalainen David Nzinga, Laura Birn ja Samuli Vauramo.

Kääntöpisteen tarina kietoo yhteen neljä ihmiskohtaloa, joille alussa esitetty junamatka toimii merkittävänä, noh, kääntöpisteenä. Elokuvaa kuvattiin sekä Oulussa että Helsingissä vuonna 2017, ja ensi-ilta oli maaliskuussa 2018 – siis vain vähän yli kaksi vuotta sitten.

Kääntöpiste esitetään Yle TV1:llä sunnuntaina kello 20.50. Uusintaesitys on luvassa heti maanantaina kello 22.05.

 

Julkaistu 13.06.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot