Tuoreehkoa vuoden 2017 draamaa luvassa – kertoo sveitsiläisestä Alberto Giacomettista

Viimeinen muotokuva (Final Portrait) on brittiläis-amerikkalainen elokuva.

Elokuvia tehdään monenlaisista aiheista. Viimeinen muotokuva kertoo tarinan kuuluisasta sveitsiläisestä kuvanveistäjästä nimeltään Alberto Giacometti. Mies syntyi vuonna 1901 ja kuoli 64-vuotiaana vuonna 1966. Elämästään suuren osan Giacometti vietti Pariisissa, jossa hän teki myös merkittävimmät työnsä.

Elokuva sijoittuu juurikin Pariisiin vuoteen 1964. Giacometti törmää vanhaan ystäväänsä, amerikkalaiseen kriitikkoon James Lordiin, ja pyytää tätä auttamaan häntä salaperäisessä projektissaan. Aikaa ehtii kulua pitkään, ennen kuin Lordille viimein selviää, mitä Giacometti oikein valmistelee.

Taiteilijaa itseään esittää elokuvassa australialainen Geoffrey Rush, kun taas Lordin roolissa nähdään yhdysvaltalainen Armie Hammer. Elokuva esitettiin ensimmäisen kerran elokuvafestivaaleilla Berliinissä vuonna 2017, minkä jälkeen Vertigo Releasing ja Sony Pictures näyttivät elokuvaa ensin Isossa-Britanniassa ja sitten vuonna 2018 Yhdysvalloissa.

Rotten Tomatoessissa elokuva on saanut 74-prosenttisesti myönteistä palautetta kriitikoilta. IMDB:n käyttäjäarviot puolestaan ovat olleet ankarampia. Siellä keskiarvona on pliisu 6,3.

Viimeinen muotokuva esitetään Yle Teema & Fem -kanavalla keskiviikkona kello 22.00 alkaen.

Julkaistu 08.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot