Tuoreena Jokerinakin tunnettu Joaquin Phoenix pääosassa vuoden 2018 elokuvassa – luvassa palkittu psykologinen toimintatrilleri!

You Were Never Really Here on monikansallinen yhteisproduktio.

Joaquin Phoenix oli monelle meistä täysin tuntematon ennen suurta valkokangasrooliaan Batmanin arkkivihollisena Jokerina. Tosiasiassa mieheltä löytyy kuitenkin listaltaan kymmeniä elokuvia aina vuodelta 1985 saakka. Tunnettuja näistä ovat olleet muun muassa Walk the Line (2005), Mestari (2012), Her (2013) ja tietenkin Gladiator (2000).

Phoenix näytteli pääroolia myös You Were Never Really Here -elokuvassa, jonka juuret ovat paitsi Yhdysvalloissa, myös Isossa-Britanniassa ja Ranskassa. Ohjaajana puolestaan on toiminut skotlantilainen naisohjaaja Lynne Ramsay.

Elokuvassa Phoenix näyttelee traumatisoitunutta sotaveteraani Joeta, joka ajaa taksia ja pelastaa ihmiskaupan uhreja keinoja kaihtamatta ja verta vuodattaen.

You Were Never Really Here oli aikanaan monilta osin menestys. Cannes'n elokuvafestivaaleilla Phoenix palkittiin parhaan näyttelijän pystillä, kun taas taas ohjaaja Ramsay sai palkinnon parhaasta käsikirjoituksesta. Rotten Tomatoesissa elokuva sai 89-prosenttisesti myönteisen vastaanoton 266 kriitikon joukosta.

You Were Never Really Here esitetään Yle Teemalla ja Femillä perjantaina kello 21.00 alkaen.

Julkaistu 27.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot