Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin!

Koronalive loppuu, mutta Sanna Ukkola saa syksyksi uuden nimikko-ohjelman.

Sanna Ukkola on yksi Suomen tunnetuimmista tv-toimittajista. Hänen luotsaamansa Koronalive Alfa-tv:llä lähestyy loppuaan, mutta Sannalle on jo suunnitteilla uusi oma sarja. Iltapulu esitti Sannalle kysymyspatterin.

Miten sait idean Koronalive-ohjelmaan? Vai pyydettiinkö sinua tekemään sitä?

-Minua pyydettiin tekemään ohjelmaa. Olin seurannut aktiivisesti koronaa ja puhunut Alfa-tv:n kanssa yhteistyöstä syksyllä. Mutta kanava pyysi minulta omaa ohjelmaa jo maaliskuussa, koska heillä alkoi myös koronaan liittyvä uutisohjelma Koronastudio, ja jo pyynnöstä seuraavalla viikolla Koronalive alkoi.

Onko vieraita ollut helppo saada ohjelmaan, kun korona herättää vahvoja mielipiteitä?
 
-Vieraita on ollut tosi helppo saada. Korona on harvinainen yhteinen kokemus ja se koskettaa tavalla tai toisella ihan jokaista. Meillä on käynyt ministereitä, poliitikkoja, asiantuntijoita ja tunnettuja suomalaisia.
 
On myös niitä, jotka eivät ole halunneet ohjelmaan. Näitä on Sannan mukaan THL.
 
-Ainoa taho, josta en ole saanut johtajia mukaan on THL, jonka kahta johtajaa Mika Salmista ja Markku Tervahautaa olen pyytänyt studioon koko ohjelman ajan. Kuulemma myös muilla medioilla ollut samanlaisia ongelmia Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Minkälaisia muita ohjelmia haluaisit tehdä? Onko kenties suunnitteilla jo jotain?
 
-Syksyllä alkaa ajankohtaisohjelma Sanna Ukkola Live Alfa-tv:llä. Kyseessä on kaksi kertaa viikossa tuleva ajankohtaisohjelma, jossa pureudumme kiinnostavien vieraiden kanssa viikon uutisaiheisiin. Odotan jo innolla syksyä.

Kaipaatko enää Ylelle?
 
-Kaipaan ihania työkavereita, joista moneen olenkin tietysti yhteydessä. Mutta olen viihtynyt Alfa-tv:llä todella hyvin ja rakastan sitä, että olen saanut myös tuottaa ohjelmaa.

Minkälaisia ilmiöitä tv-julkisuus on tuonut sinulle mukanaan?
 
-Ihmiset tunnistavat kadulla tai saattavat tulla sanomaan, että oletpa tutun näköinen. Palautetta tulee tietysti tv-työstä paljon, mutta enemmän sitä tulee kolumneistani, joita olen kirjoittanut Ylelle ja nyt Iltalehteen. Palaute ja kommentointi voi olla todella julmaakin, mutta Koronalivestä tullut palaute on ollut lähes sataprosenttisesti ihanaa ja kannustavaa. Se on ollut todella hienoa!
 
Kuva: Sanna Ukkolan kotialbumi

Julkaistu 17.06.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot