Uudessa dokumenttisarjassa tutkitaan maailman selvittämättömäksi jääneitä mysteereitä – viihteellinen ohjelma on vuoden 2019 peruja

Selvittämätön salaisuus (Unxplained and Unexplored) on uudenlainen dokumenttisarja.

Maailma on väärällään selvittämättömiä mysteereitä ja uskomuksia. Vanha kunnon tv-sarja Myytinmurtajat otti hieman vastaavanlaisiin aikanaan kantaa tieteellisestä näkökulmasta, mutta nyt luvassa on jotakin hyvin erilaista Selvittämättömän salaisuuden muodossa. Sarjoilla ei tuotannollisesti ole kaiketi mitään yhtymäkohtia, mutta erikoisia uskomuksia ja muita vastaavia pohdiskellaan tässäkin vuoden 2019 yhdysvaltalaissarjassa.

Selvittämättömän salaisuuden jokaisesssa jaksossa tutkimusmatkailija Justin Fornal tutkii maailman legendaariseksikin luonnehdittuja mysteereitä. Katsaus jaksoluetteloon paljastaa, että Fornal tutkii kahdeksanosaisella ensimmäisellä kaudella muun muassa amerikkalaisten mayojen mysteereitä, egyptiläistä jumalten maata ja temppeliherrain ritarikuntaa. Lisäksi kiinnostusta riittää myös nuoruudenlähteen sekä liitonarkin etsimiseen.

Tärkeässä osassa sarjassa ovat vanhoja karttoja hyödyntämällä tehdyt upeiksi luonnehditut 3D-animaatiot.

IMDB:ssä Selvittämätöntä salaisuutta ei ole kovin paljon kehuttu. Sarja on saanut 58 käyttäjän arvioimana keskiarvoksi 3,9/10. Toisaalta näin pientä otosta ei ehkä liiaksi kannata uskoa.

Sarja pyörähtää käyntiin Kutosella kello 18.05 sunnuntaina. Uudet jaksot esitetään viikoittain joko 18.05 tai 18.10 alkaen.

Julkaistu 03.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot