Uusi rikossarja alkaa sunnuntai-illoissa – täältä tulee Rolf Larsen!

DNA on tuore tanskalainen YLE1:llä esitettävä jännäri.

Suomalaiset ovat suorastaan villeinä eurooppalaisiin rikosjännäreihin. Niissä on yksinkertaisesti yhdysvaltalaisia rikosjännäreitä piinaavampi ja lakonisempi tunnelma. Siinä missä jenkkisarjoissa kaikki on viimeisen päälle siloteltua ja tuotettua, ovat esimerkiksi saksalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset rikosjännärit maanläheisempiä ja sikäli myös uskottavampia.

Nyt Anders W. Berthelsenin tähdittämä DNA on valmiina alkamaan. Sarjassa rikostutkija Rolf Larsenin elämä vaimon Marian ja pienen Andrea-tyttären kanssa on mallillaan. Kaikki menee kuitenkin pieleen, kun tytär yllättäen katoaa – jopa viideksi vuodeksi. Tämän jälkeen herää silti vielä pieni toivo siitä, että tytär voisi sittenkin löytyä.

DNA:n on käsikirjoittanut niin ikään tanskalainen Thorleif Hoppe, jolla on jo valmiiksi muutamia menestyssarjoja ansioluettelossaan. Jotkut saattavat tunnistaa nimet Nikolaj ja Julie sekä Rikos. Näistä jälkimmäisessä pääosanäyttelijä Berthelsenkin oli mukana.

DNA:n on ohjannut Henrik Ruben Genz. Sarjaa on kuvattu paitsi sen kotimaassa Tanskassa, myös Tsekeissä ja Ranskassa. Ensimmäisellä kaudella on kahdeksan jaksoa, ja ne esitetään YLE TV1:llä sunnuntaisin 21.40–22.20.