Viime vuoden ahdistava tanskalainen rikossarja uusitaan nyt – jo sarjan alkutilanne on hyvin häiritsevä

Rauha maan päälle (Fred til lands) on psykologinen trilleri.

Itsensä ahdistaminen ei nykypäivänä ole mikään vaikea temppu. Internetin syövereistä ja jo ihan tavan Youtubestakin löytyy tuhansia dokumentteja mitä eriskummallisemmista asioista, minkä lisäksi fiktiivinen kamakin voidaan viedä äärimmilleen. Ja monihan meistä – syystä ja syyttäkin – ahdistuu siitäkin, kun pitää istua kotona neljän seinän sisällä ilman aitoa lupaa pitää hauskaa ja nähdä ystäviä.

Rauha maan päälle -sarja tutustuttaa katsojansa leikkiin nimeltään kluk-kluk. Leikissä haudataan kanat elävältä siten, että ainoastaan päät ja kaulat jäävät näkyviin. Sitten jurrutetaan ruohonleikkurilla yli niin, että kaulat katkeavat.

Kahdeksanosaisessa trillerissä miehet Mike ja Aksel leikkivät ilmeisesti tätä samaista raakaa leikkiä, mikä johtaa Akselin menehtymiseen. Pikkukaupungissa moni epäilee, ettei tapahtuma ollut onnettomuus. Velmun veijarin näköistä Mikea puolestaan pidetään psykopaattina.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin perustuu Rauha maan päälle. Sarja esitettiin kotimaassaan Tanskassa ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2019 ja Suomessa alkuvuodesta 2020. Nyt se uusitaan Yle TV1:llä torstaisin kello 23.10.

Julkaistu 09.04.2020

Uusimmat

Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri!

Videot

Iltapulu haastatteli Salkkaritähteä: Tiesitkö tätä Nora Rinteestä? Litratolkulla Hollywood-kermaa sisältävä vuoden 1992 elokuva nyt televisiossa – mukana muiden muassa Whoopi Goldberg Tässä astetta harvinaislaatuisempi parivaljakko: herrat Schwarzenegger ja DeVito samassa vuoden 1988 pätkässä! Salkkaritähti Irina Vartia Iltapululle: Vierailin Marilynin haudalla ja itkin! TV-ensi-iltaa luvassa! – Torstaina ja lauantaina nähdään Suomen televisiossa ensimmäistä kertaa brittiläinen vuoden 2015 komediatrilleri! Matkaoppaiden Anne-Mari Iltapululle: Otan vastaan tosi-tv-töitä!