Viime vuoden ahdistava tanskalainen rikossarja uusitaan nyt – jo sarjan alkutilanne on hyvin häiritsevä

Rauha maan päälle (Fred til lands) on psykologinen trilleri.

Itsensä ahdistaminen ei nykypäivänä ole mikään vaikea temppu. Internetin syövereistä ja jo ihan tavan Youtubestakin löytyy tuhansia dokumentteja mitä eriskummallisemmista asioista, minkä lisäksi fiktiivinen kamakin voidaan viedä äärimmilleen. Ja monihan meistä – syystä ja syyttäkin – ahdistuu siitäkin, kun pitää istua kotona neljän seinän sisällä ilman aitoa lupaa pitää hauskaa ja nähdä ystäviä.

Rauha maan päälle -sarja tutustuttaa katsojansa leikkiin nimeltään kluk-kluk. Leikissä haudataan kanat elävältä siten, että ainoastaan päät ja kaulat jäävät näkyviin. Sitten jurrutetaan ruohonleikkurilla yli niin, että kaulat katkeavat.

Kahdeksanosaisessa trillerissä miehet Mike ja Aksel leikkivät ilmeisesti tätä samaista raakaa leikkiä, mikä johtaa Akselin menehtymiseen. Pikkukaupungissa moni epäilee, ettei tapahtuma ollut onnettomuus. Velmun veijarin näköistä Mikea puolestaan pidetään psykopaattina.

Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin perustuu Rauha maan päälle. Sarja esitettiin kotimaassaan Tanskassa ensimmäisen kerran loppuvuodesta 2019 ja Suomessa alkuvuodesta 2020. Nyt se uusitaan Yle TV1:llä torstaisin kello 23.10.

Julkaistu 09.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot