Vuoden 1996 erikoistehosteilla mehusteleva jenkkiklassikko tulee taas – käsittelee muukalaisten hyökkäystä maahan

Independence Day – Maailmojen sota on taas laskeutunut.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump pitää tällä hetkellä lähes joka päivä tiedotustilaisuuksia, joissa hän puhuu maan taistelusta näkymätöntä vihollista, Covid-19:ää vastaan. Näitä mielenkiintoisia ja usein jokseenkin viihteellisiäkin tiedotustilaisuuksia pystyvät suomalaisetkin katselemaan ainakin YouTubesta, ja ne alkavat yleensä keskiyöllä Suomen aikaan.

Siinä missä isossa maailmassa puhutaa virusta vastaan käytävästä sodasta, toi Independence Day valkokankaille sodan avaruudesta saapuvia muukalaisia vastaan. Mukana menossa nähdään muun muassa sellaiset tähdet kuin Will Smith, Jeff Goldblum ja Bill Pullman.

Independence Dayn vastaanotto oli aikanaan perin ristiriitaista. Kriitikot parjasivat elokuvaa ja sen juonta lapsellisen ennalta-arvattavaksi, mutta rahaa se takoi teemansa avulla kuin viimeistä päivää – peräti 817 miljoonaa dollaria! Erityisesti huomiota herättivät elokuvan Oscar-pystinkin saaneet erikoistehosteet, joiden avulla laitettiin näyttävästi maan tasalle muun muassa Empire State Building ja Valkoinen talo.

Jatko-osankin elokuva sai 20 vuotta myöhemmin nimellä Independence Day: Uusi uhka. Myös tämä osa oli menestys, joskaan se ei yltänyt kuin 305 miljoonan tuottoihin.

Independence Day – maailmojen sota nähdään Subilla sunnuntaina 21.10.

Julkaistu 12.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot