Vuoden 2016 roadmovie tuo edes pientä virkistystä kurjiin korona-aikoihin – ruudussa muun muassa Shia LaBeuof

American Honey on Andrea Arnoldin ohjaama draamaelokuva.

Korona-ajat ne sen kuin jylläävät edelleen niin Suomessa kuin maailmallakin. Jonkin verran on jo joitain rajoituksia purettu esimerkiksi lasten koulunkäynnin suhteen, mutta epävarmuus ympäröi edelleen. Minnekään ei oikein saisi edelleenkään liikkua, joten yhdysvaltalainen vapautta ihannoiva roadmoviekin saattaa maistua nyt hieman eri malliin!

American Honey seuraa teinityttö Starin (Sasha Lane) tarinaa. Tytön elämä on rankkaa, joten hän innostuu kovasti, kun hänelle tarjoutuu mahdollisuus lähteä kiertämään Yhdysvaltoja lehtitilauksia myyvien nuorten kanssa. Star tarttuu tilaisuuteen, mutta matka ei olekaan aivan sellainen kuin mitä hän oletti. Starin houkuttelee mukaan matkalle muun muassa Transformers-elokuvista ja motivaatiovideoistaan tunnettu Shia LaBeouf.

American Honey sai kriitikoilta pääasiassa myönteisen vastaanoton. Rotten Tomatoesissa 189 kriitikosta 80 prosenttia jätti elokuvalle kiittelevän arvion. Taloudellisesti elokuva oli kuitenkin floppi, eikä se ilmeisesti onnistunut tuottamaan takaisin edes 3,5 miljoonan dollarin budjettiaan.

American Honey esitetään FRII-kanavalla torstaina kello 21.00. Uusintaesitys on luvassa lauantaina kello 22.55.

Julkaistu 21.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot