Vuoden 2017 supersankarielokuva nyt televisiossa – luvassa täysin kotimaista meininkiä!

Suomalainen Rendel on hyvin omintakeinen elokuvaprojekti.

Suomalaisia supersankarielokuvia ei kovin monta ole. Itse asiassa Pululle ei tule mieleen yhtäkään – ja onko tuo ihmekään. Moiset elokuvat tuppaavat kuvastonsakin puolesta olevan yleensä aika kaukana kotimaisista järvimaisemista ja pikkukaupungeista. Suomessa tehdään enimmäkseen pienimuotoisia ja elämänmakuisia elokuvia, eivätkä supersankarileffat oikein istu noihin raameihin.

Rendelin on ohjannut Varkaudesta kotoisin oleva elokuvaohjaaja ja yrittäjä Jesse Haaja, joka loi Rendel-hahmon jo nuoruudessaan. Elokuva tehtiin paitsi lähes 500 rahoittajan sijoituksilla, myös Haajan omilla rahoilla ja satojen tuhansien eurojen veloilla. Yhteensä elokuvan budjetti nousi näin jopa 1,45 miljoonaan euroon.

Haaja ei haastatteluiden mukaan antanut elokuvan näyttelijöille suoria repliikkejä, vaan ainoastaan kertoi heille viestin, mikä piti saada perille. Tämän kerrotaan haitanneen editointia, koska kuvattu materiaali oli keskenään erilaista.

Näyttelijöinä elokuvassa nähdään muun muassa Kris Gummerus (Rendel itse), Matti Onnismaa, Rami Rusinen, Renne Korppila, Alina Tomnikov, Tero Salenius ja Aake Kalliala. Jopa muusikko Reino Nordin ja showpainija Michael "Starbuck" Majalahti käyvät pistäytymässä.

Rendel myytiin noin 60 maahan, joissa se saavutti menestystäkin. Jatko-osaa elokuvalle on povailtu tälle vuodelle, mutta saa nähdä, miten maailmalla vallitseva tilanne vaikuttaa asiaan.

Rendel nähdään TV5:llä torstaina kello 21.00 ja Kutosella lauantaina kello 21.00.

Julkaistu 30.04.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot