Vuosisadan kolmanneksi parhaaksi äänestetty elokuva tulee – teemoina ahneus, uskonto ja moraali

There Will Be Blood on yhdysvaltalainen elokuva vuodelta 2007.

Oletko koskaan kuullut elokuvasta There Will Be Blood? Mikään ihan kaikkien tuntema vakioleffa ei ehkä ole kyseessä, mutta arvostus sille on ainakin maailmalla huippuluokkaa. Vuonna 2016 brittiläinen BBC nimittäin julkisti kyselyn 177 elokuva-asiantuntijalle, jotka rankkasivat There Will Be Bloodin koko vuosisadan kolmanneksi parhaaksi elokuvaksi. Tässä tapauksessa vuosisata ilmeisesti piti sisällään ainoastaan 16 vuotta, mutta saavutus on silti valtavan hyvä. Eikä mennyt kuin vuosi, niin The New York Times -sanomalehti yhdysvalloissa totesi elokuvan koko vuosisadan parhaaksi. Näiden tunnustusten lisäksi rainan tekijöiltä löytyy kaapista kaksi Oscar-patsasta.

There Will Be Blood on draamaelokuva, jonka on ohjannut Paul Thomas Anderson. Elokuva perustuu Upton Sinclairin kirjoittamaan romaaniin vuodelta 1927. Tarinassa Daniel Plainview -niminen öljymies tavoittelee menestystä keinoja kaihtamatta. Siinähän sitä onkin sitten jännitettävää 152 minuutin edestä!

Elokuva esitetään AVA-kanavalla lauantaina kello 23.15 alkaen.

Julkaistu 14.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot