Vuoteen 1924 sijoittuvan elokuvan pääosassa nähdään ihastuttava Kirsten Dunst – eteläiselle Kalifornialle on keksitty hauska stuntti

Peter Bogdanovichin ohjaama Murha vailla syyllistä (The Cat's Meow) on peräisin vuodelta 2001.

Vuoden 1924 marraskuussa sattui kummia muuan viikonloppuristeilyllä.

William Randolph Hearst -niminen rikas lehtimoguli oli päättänyt järjestää elokuva-alan monitoimimiehelle Thomas H. Incelle syntymäpäiväkekkerit laineilla. Ince kuitenkin kuoli risteilyllä salaperäisesti vain 44-vuotiaana. Asia herätti aikanaan paljon spekulaatiota, mutta virallisesti kuoleman on sanottu johtuneen sydämen pettämisestä.

Näistä tositapahtumista ammentaa Steven Perosin käsikirjoitus Murha vailla syyllistä -elokuvalle. Samaa käsikirjoitusta Peros käytti aiemmin myös samannimisessä näytelmässään.

Murha vailla syylistä oli Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Saksan yhteisproduktio, mutta se kuvattiin pääasiassa Kreikassa. Elokuvassa Kreikka toisin sanoen pääsee esittämään etelä-Kalifornian rannikkoalueita, joille tarinan kekkeritkin sijoittuvat.

Taloudellisesti Murha vailla syyllistä oli floppi. Se tehtiin 7 miljoonan dollarin budjetilla, eikä se tuottanut takaisin kuin vain reilut 3,6 miljoonaa dollaria. Kriitikot kuitenkin pitivät elokuvasta ainakin jokseenkin, sillä Rotten Tomatoesissa 74 prosenttia sen arvosteluista on kehuvia.

Juhlapaatin tapahtumia pääsee kurkistelemaan Yle Teema & Femillä perjantaina kello 21.00.