Yksi maailman kenties tunnetuimmista elokuva-alan merkkipaaluista tulee taas – pääosassa kukapa muukaan kuin Jack Nicholson

Hohto ei juuri esittelyitä kaipaa.

Iltapululla itsellään on jo jonkin verran vuosia mittarissa. Useat pullanmurut on tähän ikään mennessä tullut hotkittua kurkusta alas – joskus jopa jokunen jäätelökin pahaa-aavistamattoman lapsen käsistä... Näinpä Stanley Kubrickin vuoden 1980 kulttielokuva Hohto (The Shining) ei ole enää mikään uusi juttu. Osa lukijoista on kuitenkin nuorempia, joten heille elokuvaa tulee tietysti suositella.

Hohto ei aikanaan saanut lainkaan Oscar-ehdokkuuksia, vaan sen saama vastaanotto oli enemmänkin nuivaa. Maine, kunnia ja arvostus ovat seuranneet vasta vuosien päästä, ja nykyisin puhutaankin jo todellisesta merkkiteoksesta. Esimerkiksi IMDB:ssä arvosanana on vaikuttava 8,4.

Hohdon pääset ottamaan haltuun Subilla 21.00. Piinaavan jännittävän elokuvan ikäraja on 16.

Julkaistu 14.02.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot