Yksittäisen Oscarin-poikinut brittiläiselokuva esitetään televisiossa – pääosissa Rachel Weisz ja Ralph Fiennes

Uskollinen puutarhuri on vuoden 2005 draamatrilleri.

Kuten Iltapulun uskollisimmat lukijat ovat viime aikoina varmasti huomanneet, varsin moni elokuva perustuu kirjoihin. Näin on asia myös erikoisesti nimetyn Uskollisen puutarhurin kohdalla. Fernando Meirelles'n ohjaus nimittäin on napannut sekä nimensä että tarinansa John Ie Carré -nimisen brittiläisen kirjailijan samannimisestä (The Constant Gardener) teoksesta.

Uskollisessa puutarhurissa seurataan Ralph Fiennesin esittämää Justin Quayle -nimistä brittiläistä diplomaattia, joka yrittää selvittää vaimonsa Tessan murhaa Keniassa. Tessan murha paljastuu jo alussa, mutta tämä ei estänyt hahmon näyttelijää Rachel Weiszia saamasta roolistaan Oscar-palkintoa. Elokuvassa nimittäin nähdään lukuisia flashback-kurkistuksia pariskunnan menneestä elämästä.

Uskollinen puutarhuri oli kriitikoiden arvioiden perusteella sekä taloudellisesti menestys. Sen lisäksi, että Weisz palkittiin parhaasta naissivuosasta, elokuva poiki myös kolme muuta Oscar-ehdokkuutta. Tavallisten tallaajien arvosanoja yhteen keräävässä IMDB:ssä elokuvalla on parhaillaan arvosana 7,4. Trailerin pääset kurkkaamaan tästä:

Uskollinen puutarhuri nähdään YLE TV2:lla maanantaina kello 21.00 alkaen.

Julkaistu 16.03.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot