Ylistetty vuoden 2017 elokuva ivailee taiteelle – katso mielenkiintoinen traileri!

The Square on ruotsalaisohjaaja Ruben Östlundin ohjaama satiirinen draama.

Ruotsalaisia leffoja ei Suomeen kamalasti rantaudu, mutta hyvä elokuva on aina hyvä elokuva – oli se sitten mistä maasta tahansa.

The Squaressa seurataan museokuraattoria, joka suunnittelee samannimistä taideteosta ja kriiseilee niin varastetun kännykkänsä kuin suhteensakin tiimoilta. Yleisellä tasolla elokuvassa käsitellään taiteen maailmaa, poliittista korrektiutta, eliitin asenteita, mediaa ja milloin mitäkin. Kyseessä on siis monella tapaa ajankohtainen elokuva, joka pureutuu kerronnassaan tiukasti tämän päivän maailmaan ja elämään.

The Square esitettiin ensimmäistä kertaa Cannes'n elokuvafestivaaleilla vuonna 2017. Elokuva tehtiin 5,5 miljoonan dollarin budjetilla, ja rahaa se teki 8,6 miljoonaa. Ilmeisesti taideteema ei siis juuri iskenyt massoihin, vaikka Rotten Tomatoesissa elokuva saikin 84-prosenttisesti myönteisiä arvioita ja Oscar-gaalastakin irtosi ehdokkuus parhaiden ulkomaisten elokuvien kategoriassa. Kyseiseen Oscar-kategoriaanhan on tunnetusti hankala päästä ehdolle.

The Square nähdään Yle Teema & Femillä lauantaina kello 20.53. Muita esityksiä ei näillä näkymin ole luvassa.

Julkaistu 29.05.2020

Uusimmat

Radiojuontaja Juha Perälä Iltapululle: Siirryin radiosta televisioon! Sex Tape Suomen Marja Kihlström: Parien avoimuus yllätti! Mentalisti Noora Karma iloitsee Iltapululle uudesta sarjastaan: Vielä en voi paljastaa! Tv-toimittaja Sanna Ukkola Iltapululle: Palaute voi olla julmaakin! Piia Koriseva Iltapululle: Ohjelmani on koronavapaa!

Videot