Jättikalan jäljillä

,

Aggressiiviset ankeriaat . Kausi 3, 6/6. Zeb Hogan matkaa tällä kertaa Oseaniaan etsimään mahdollisimman suuria ankeriaita. Hän tutustuu samalla ankeriaiden elinympäristöihin ja niiden erityisominaisuuksiin. Vesiekologi Zeb Hogan kiertää maapalloa etsimässä ja tutkimassa maailman suurimpia vesissä eläviä lajeja. Kaukaisilla matkoillaan luonnonsuojelun lähetti Hogan tutustuu eri lajien ekosysteemeihin ja kuinka ne sopeutuvat paikallisiin kulttuureihin. Yhdysvaltalainen realityohjelma.

korosta Korostus

Edelliset lähetykset

Jättikalan jäljillä

Siperianjokilohi. Vesiekologi Zeb Hogan matkustaa Pohjois-Mongoliaan tutkimaan maailman suurinta lohikalaa, siperianjokilohta. Ympäristönsuojeluprojektin jäsenet auttavat häntä etsimään jopa yli kaksimetristä jättikalaa Keski-Aasian lumoavissa maisemissa. Amerikkalainen luonto-ohjelma.

Jättikalan jäljillä

Ruskosaharausku. Vesiekologi ja luonnonsuojelija Zeb Hogan etsii Pohjois-Australian Fitzroy-joen suistosta jopa seitsemänmetrisiksi kasvavia jättimäisiä ruskosaharauskuja. Sahaa muistuttavalla kuonolla aseistetut pedot matkaavat jopa satoja kilometrejä yläjuoksua kohti, ja niitä pyydystäessään Hogan joutuu varomaan myös valtavia suistokrokotiileja ja ärhäköitä härkähaita. Amerikkalainen luonto-ohjelma.

Jättikalan jäljillä

Jokisiimarausku. Thaimaan joenpohjissa piileskelee tarinoiden mukaan jopa yli 400-kiloisiksi kasvavia jokisiimarauskuja. Biologi Zeb Hogan etsii, pyydystää ja mittaa monimetrisiä ja myrkyllisiä petoja. Amerikkalainen luonto-ohjelma.

Jättikalan jäljillä

Valkosampi. Kaikki Columbiajoen valkosammet ovat jättikaloja: satavuotiaiksi elävät sammet eivät ole lisääntyneet sen jälkeen, kun jokeen rakennettiin useita patoja 1960-luvulla. Biologi Zeb Hogan yrittää selvittää, mistä on kyse. Hän myös tutustuu intiaaniheimoon, joka yrittää hautomossaan ylläpitää Idahon Kootenai-joen valkosampikantaa. Amerikkalainen luonto-ohjelma.

Jättikalan jäljillä

Aasialaiset karpit. Mississippi-jokeen levisi 1990-luvulla muutamia aasialaisia hopeakarppeja ja marmoripaksuotsia. Nyt kaloja on jo miljoonia ja ne alkavat lähestyä Suurten järvien herkkää ekosysteemiä. Zeb Hogan tutustuu erikoisesti mutatoituneeseen hyppivään hopeakarppikantaan ja selvittää, miten alkuperäislajit pärjäävät kilpailussa ravinnosta tulokkaiden kanssa. Amerikkalaisen luonto-ohjelman toinen kausi alkaa.

Jättikalan jäljillä

Keihäsluuhauki. Liikakalastus on ajanut Yhdysvaltain eteläosien joissa elävän keihäsluuhauen tuhon partaalle. Biologi Zeb Hogan selvittää, miten satakiloiseksi kasvavaa kammottavan näköistä petoa voidaan parhaiten suojella, ja että ansaitseeko se maineensa kalastajien vihollisena. Amerikkalainen luonto-ohjelma.

Jättikalan jäljillä

Raivoisa Amazon. Biologi Zeb Hogan matkustaa syvälle Amazonin sademetsään, jossa hän tutustuu paikallisten kalastajien elämäntapoihin ja näiden saaliisiin, muun muassa valtaviin panssaripäämonneihin. Amerikkalainen luonto-ohjelma.

Jättikalan jäljillä

Thaimaan eeden. Zeb Hogan kiertelee Thaimaata, joka on suoranainen jättikalojen paratiisi. Alkuperäislajien kuten jättihaimonnin ja paronihaimonnin lisäksi maassa esiintyy tulokaslajeja kuten pohjoisamerikkalainen keihäsluuhauki ja Amazonilta tuttu arapaima. Amerikkalainen luonto-ohjelma.

Jättikalan jäljillä

Himalajan kauhu. Zeb Hogan matkustaa Pohjois-Intian Kali-joelle selvittämään, voivatko tarinat jättivirtamonnien hyökkäyksistä ihmisten kimppuun olla totta. Amerikkalainen luonto-ohjelma.

Jättikalan jäljillä

Vieras monni. Zeb Hogan tutustuu Espanjan Ebro-joen valloittaneisiin vieraslajeihin, ennen kaikkea joen uuden ekosysteemin tärkeimpään petoon, monniin. Amerikkalainen luonto-ohjelma.