Missä olit silloin kun

,

Montserratin tulivuorenpurkaus. Vuosia uinunut tulivuori purkautui kesäkuussa 1995 ja raunioitti puolet Montserratin pikkusaaresta. Dokumenttisarjassa palataan tapahtumiin, jotka ovat herättäneet muistoja viimeisen 50 viime vuoden aikana.

korosta Korostus

Edelliset lähetykset

Missä olit silloin kun

Öljykatastrofit. Öljynporaustoiminnan aloittamisesta lähtien öljyä on aina valunut mereen. Amoco Cadiz, Exxon Valdez ja Meksikonlahden onnettomuus vaikuttavat luontoon vielä pitkän aikaa. Mitä me voimme oppia niistä?

Missä olit silloin kun

Apollo 13. Apollo 13:n piti olla rutiinilento Kuuhun, mutta raketin sähköjärjestelmään tulleen vian takia kolme astronauttia oli vähällä menettää henkensä.

Missä olit silloin kun

Mount Everestin valloitus. Sir Edmund Hillary valloitti todistetusti ensimmäisenä Tenzing Norgayn kanssa maailman korkeimman vuoren Mount Everestin vuonna 1953. Hillary omisti elämänsä seikkailulle ja Himalajan köyhän kansan auttamiselle.

Missä olit silloin kun

Normandian maihinnousu. Tässä jaksossa tutkitaan Normandian maihinnousua, sen suunnittelua, valmistelua ja toteutusta. Maihinnousuun osallistuneet kertovat hyökkäystä edeltäneistä harjoituksista ja tunnelmista sekä itse taistelusta.

Missä olit silloin kun

Prinsessa Diana. Walesin prinsessa Dianan elämä kosketti monia. Hänen kuolemansa sai koko maailman surun valtaan. Miksi juuri Diana kosketti niin monia, miten hän kuoli, ja mitä hän jätti perinnöksi pojilleen ja maailmalle?

Missä olit silloin kun

Tokion sariini-iskut. Maaliskuussa 1995 Tokiossa koettiin kauhunhetkiä, kun metrossa levitettiin tappavaa sariinikaasua. Oudon terrori-iskun tekijäksi paljastui Korkein totuus -kultti.

Missä olit silloin kun

Bhopalin onnettomuus. Bhopalin onnettomuus on kaikkien aikojen pahin teollisuusonnettomuus, jossa kuoli tuhansia intialaisia ja jonka seuraukset jatkuivat vuosia. Mikä johti onnettomuuteen, ja miten jälkiselvittely sujui?

Missä olit silloin kun

Atomipommi. Atomiaika koitti vuonna 1945, kun USA pudotti atomipommit Hiroshimaan ja Nagasakiin. Samalla päättyi toinen maailmansota. Nykyään ydinaseita on pyritty vähentämään.

Missä olit silloin kun

Ruanda. Mitä tapahtui Ruandassa 90-luvun alkupuolella? Ohjelma kertoo Ruandan kansanmurhan tapahtumista ja taustoista.

Missä olit silloin kun

Idi Amin. Yhdeksän vuotta Ugandaa raaoin ottein johtanut Idi Amin on historian pahamaineisimpia diktaattoreja.