Valot päällä

,

Valot Päällä selvittää miten erivetoiset autot käyttäytyy liukkaalla erilaisilla rengastuksilla. Jaksossa vieraillaan uudessa Vuosaaren satamassa ja ollaan kelkkapoliisin ja kelkkakerhon mukana Saimaan hangilla. Ohjelma on myös poliisin mukana ylinopeusratsiassa kuuluisalla Lusin suoralla ja esittelee vanhan kunnon kulkupelin - potkukelkan.

korosta Korostus

Edelliset lähetykset

Valot päällä

Valot Päällä selvittää miten erivetoiset autot käyttäytyy liukkaalla erilaisilla rengastuksilla. Jaksossa vieraillaan uudessa Vuosaaren satamassa ja ollaan kelkkapoliisin ja kelkkakerhon mukana Saimaan hangilla. Ohjelma on myös poliisin mukana ylinopeusratsiassa kuuluisalla Lusin suoralla ja esittelee vanhan kunnon kulkupelin - potkukelkan.

Valot päällä

Ohjelma testaa Volkswageneita Jämin lentokentällä ja tarkastaa tullin ja poliisin kanssa raskaankaluston autoja Niiralan raja-asemalla. Jaksossa vieraillaan Ivalon ajoharjoitteluradalla ja talvirenkaat testataan Suomen Lapissa. Vakavien onnettomuuksien sarja paneutuu tasoristeysliikenteeseen.

Valot päällä

Valot päällä seuraa Suomen suurinta erikoiskuljetusta ja testaa turkulaisen kyvyn suunnistaa Helsingistä Porvooseen ilman navigaattoria. Ohjelma opettaa tunnelissa ajamisen sääntöjä ja kertoo, miten rekkakuski säästää tuhansia euroja vuodessa Litra päivässä -kampanjalla ja kuinka kuljettajat pysyvät virkeänä ratissa.

Valot päällä

Valot Päällä vierailee puolustusvoimien ammattikuljettajakoulutuksessa Parolannummella. Tuulilasin valmistus on kehittynyt ja koneistunut vuosien saatossa, mutta edelleen vaikeimmat työvaiheet tehdään ihmiskäsin. Valot Päällä tutustuu tuulilasin valmistukseen Suomen Pilkingtonissa Ylöjärvellä. Jaksossa tutustutaan automobilistiin ja vuoden 1932 Cadillaciin. Vakavien onnettomuuksien sarjassa käydään muiden muassa Tönnönsillan kuolonkolarista selvinneen tytön luona. Ohjelma kertoo myös muuttuvasta bussikuskien koulutuksesta.

Valot päällä

Suomen moottoripyöräpoliisi on kouluttanut useita vuosia myös Eestin kollegoita. Ohjelma vierailee heidän koulutuksessaan Räyskälässä, sekä ratsiassa Tallinnassa. Ohjelma seuraa rekka-auton renkaanvaihtoa valtatie 12:lla ja tutustuu kaasuautoon Porvoon uudella kaasuasemalla. Jaksossa käydään American car showssa tutustumassa tuunaukseen ja huolletaan myös polkupyörät kuntoon pyörämekaanikon pajalla.

Valot päällä

Ohjelma seuraa, miten Securitas Oy:n vartijoita koulutetaan ajokurssilla harjoitteluradalla Premier Parkissa. Jaksossa kerrotaan myös, millainen tuulilasi on vaarallinen ja koska se pitäisi vaihtaa. Moottoripyörämatkaan lähdetään suomalaisen pyöräkunnan mukana Itä-Euroopan kiharaisille teille. Vakavien onnettomuuksien sarjassa käsitellään kasvaneita mopo-onnettomuuksia ja energia-asioissa otetaan selvää, mitä nopeus maksaa?

Valot päällä

Tässä jaksossa hypätään taxin kyytiin ja selvitetään, mistä taxa eli hinta muodostuu. saksassa ollaan suomalaisen rekkakuskin kyydissä ja tutustutaan saksalaiseen tavaravirastoon eli BAK:iin. Tasoristeyskolareiden ehkäisemiseksi kerrataan tasoristeyssäännöt autolla ajettaessa. MP-harrastaja esittelee vanhan arvokkaan moottoripyörän ja sen historian ja lopuksi katsotaan, mitä on auton lastutus eli virittäminen tietokonepohjaisesti. Kotimainen liikenneohjelma, jossa käsitellään liikenteeseen liittyviä ilmiöitä ja ajankohtaisia aiheita, tuodaan esille ongelmia ja keksitään ratkaisuja.Toimittajina Riika Rasilainen, Esko Riihelä, Teppo Välimäki, liikenneopettaja Arto Grönroos sekä Liikkuvan poliisin tiedottaja Jussi Pohjonen.

Valot päällä

Tässä jaksossa katsotaan, miten autoliiton Tiepalvelu toimii Suomessa, millainen on paljon puhuttu mopoauto liikenteessä. Tutustutaan suomalaisen venemyynnin tilaan ja moottoripyöräkuolemien syihin. Lopuksi katsotaan, mikä on Helsingin keskustaan sijoitettu pyörälaskuri. Kotimainen liikenneohjelma, jossa käsitellään liikenteeseen liittyviä ilmiöitä ja ajankohtaisia aiheita, tuodaan esille ongelmia ja keksitään ratkaisuja.Toimittajina Riika Rasilainen, Esko Riihelä, Teppo Välimäki, liikenneopettaja Arto Grönroos sekä Liikkuvan poliisin tiedottaja Jussi Pohjonen.

Valot päällä

Tässä jaksossa mennään liikkuvan poliisin kanssa moporatsiaan seuraamaan, millainen ongelma on mopojen viritys. Katsastetaan henkilöauto ja tutustutaan katsastusmiehen arkeen sekä rengasliikkeessä verrataan kesäkumeja ja vaihdetaan alle kesäpyörät. Mistä venevakuutukset muodostuvat ja mitä ne veneilijöille korvaavat. Lopuksi katsotaan, miten koiria on oikein kuljetettava autossa. Kotimainen liikenneohjelma, jossa käsitellään liikenteeseen liittyviä ilmiöitä ja ajankohtaisia aiheita, tuodaan esille ongelmia ja keksitään ratkaisuja.Toimittajina Riika Rasilainen, Esko Riihelä, Teppo Välimäki, liikenneopettaja Arto Grönroos sekä Liikkuvan poliisin tiedottaja Jussi Pohjonen.

Valot päällä

Tässä jaksossa vieraillaan moottoripyörä kerho - Touring Finlandian EAK eli ennakoivan ajon kurssiin Joutsan moottoriradalla. tutustumme puuveneen kunnostukseen ja hoitoon ja fillarilähetin päivän arkeen. Kuolonkolari - sarja paneutuu hirvikolarivaaroihin ja hirven kanssa törmänneen Taxikuskin kokemuksiin. Lopuksi nautitaan porvoon historiasta jokilaivaristeilyllä laivayrittäjän opastuksella. Kotimainen liikenneohjelma, jossa käsitellään liikenteeseen liittyviä ilmiöitä ja ajankohtaisia aiheita, tuodaan esille ongelmia ja keksitään ratkaisuja.Toimittajina Riika Rasilainen, Esko Riihelä, Teppo Välimäki, liikenneopettaja Arto Grönroos sekä Liikkuvan poliisin tiedottaja Jussi Pohjonen.