, National Geographic
Kausi 1, Jakso 1. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Tapaa henkilöt, jotka tekevät Necco Candy Wafers -vohveleja, jotka ovat olleet olemassa vuodesta 1847. English Pork Pie Company tekee päivittäin tuhansia pihvi- ja olutpiirakoita ja GinsengUp yhdistää virvoitusjuomanautinnon muinaiseen juureen, jota kutsutaan usein ”kuninkaaksi”.
Tulevat lähetykset Edelliset lähetykset
- · National Geographic
K1, J1: Kausi 1, Jakso 1. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Tapaa henkilöt, jotka tekevät Necco Candy Wafers -vohveleja, jotka ovat olleet olemassa vuodesta 1847. English Pork Pie Company tekee päivittäin tuhansia pihvi- ja olutpiirakoita ja GinsengUp yhdistää virvoitusjuomanautinnon muinaiseen juureen, jota kutsutaan usein ”kuninkaaksi”.
- · National Geographic
K1, J2: Kausi 1, Jakso 2. Tässä Food Factory USA -jaksossa saat tietää lisää kolmesta suosikista: Bosco Chocolate Syrupilla on menestysyhteys Hollywoodiin. Vieraile Bostonissa laitoksessa, joka pumppaa yli puoli miljoonaa Maria & Ricardo -tortillaa joka päivä. Varoitus: Mom Made’sin vastustamaton juustomakaroni sisältää kasviksia.
- · National Geographic
K1, J3: Kausi 1, Jakso 3. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Harhaanjohtavan niminen Shriver's Salt Water Taffy ei ole muuttunut yli vuosisataan. 700 ranskalaista alppivuohta auttaa tekemään Coach Farmin juustoa. Niillä on yllättävä yhteys ylellisiin käsilaukkuihin. Massachusettsilainen tehdas tuottaa lähes miljoona Haviland Thin Mints -minttua yhdessä erässä.
- · National Geographic
K1, J4: Kausi 1, Jakso 4. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Portsmouthissa, New Hampshiressa, Highliner muuttaa turskavuoret vuosittain 300 miljoonaksi valmisfileeksi. Tutustu Peanut Chewsiin, joka on pähkinäinen Philadelphiassa tehty suklaapatukka, joka on ollut olemassa ikuisuuden, ja Uuden-Englannin Moxie-soodaan, joka on niin viileää, että siitä syntyi adjektiivi.
- · National Geographic
K1, J5: Kausi 1, Jakso 5. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Vieraile Cheez Doodlesin valtakunnassa, jossa 44 000 juustopalloa leivotaan ja ruiskutetaan nestemäisellä juustolla joka minuutti. Golden Cannoli on maailman suurin italialaisen herkun toimittaja, ja sen päivittäinen tuotanto on 100 000 rapeaa pastakuorta. Olut on taianomainen ainesosa jokaisessa pisarassa herkullista Yuengling-grillikastiketta.
- · National Geographic
K1, J6: Kausi 1, Jakso 6. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Herr’s-perunalastut viipaloidaan ja paistetaan rakkaudella, kunnes ne ovat täydellisiä, Brianissa, Ohiossa, tuotetaan vuosittain 2,5 miljardia Dum-Dums Original Popsia. Tarvitaan tonnin verran jauhoja, ruokavärejä ja huippusalainen resepti, jotta 5,7 miljoonaa Joy Cones -jäätelötötteröä saada tuotettua joka päivä.
- · National Geographic
K1, J7: Kausi 1, Jakso 7. Tässä Food Factory USA -jaksossa: White Castle on myynyt yli kolme miljardia jäädytettyä juustohampurilaisslideria. Red Gold Salsan tarvitaan kolmenlaista chiliä. Vieraile myös vuosisadan ikäisessä perheyrityksessä, joka tuottaa herkullisia suklaapäällysteisiä kirsikoita.
- · National Geographic
K1, J9: Kausi 1, Jakso 9. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Pyhiinvaella Budweiser Brewing Companyn St. Louisin pääkonttoriin. Tapaa kryogeniikan prosessori, joka on vallankumouksellisen Dippin’ Dots -jäätelön takana. Vieraile kalifornialaisessa leipomossa, jossa valmistetaan päivittäin yli 80 000 porkkanakakkua kermajuustokuorrutteella.
- · National Geographic
K1, J10: Kausi 1, Jakso 10. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Tapaa legendaarisen kentuckyläisen viskivalmistaja Jim Beamin sukulaispoika ja opi heidän tislaussalaisuutensa. TruMoo-kaakaota tuotetaan ja sekoitetaan rekkalasteittain. Yli miljoona Tina’s Burritoa rullataan käsin päivittäin.
- · National Geographic
K1, J11: Kausi 1, Jakso 11. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Selvitä täydellisen ja maukkaan ramen-nuudelikulhon salaisuus alle kolmessa minuutissa. Tämän klassisen ja herkullisen amerikkalaisen karkkipatukan laatimiseen tarvitaan ”mustekala”, ”giljotiini” ja ”putous”. Jokainen Challah-munaleipä letitetään ja leivotaan käsin ja rakkaudella.
- · National Geographic
K1, J12: Kausi 1, Jakso 12. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Del Monten purkitetut vihreät pavut poimitaan ja pakataan aina samana päivänä maksimaalisen tuoreuden vuoksi. Täydellisen farfalle-pastan valmistaminen tonneittain vaatii huippulaitoksen. Tutustu ainutlaatuiseen jääteehen, johon on saatu reggaen rauhoittavaa henkeä.
- · National Geographic
K1, J13: Kausi 1, Jakso 13. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Selvitä, mikä tekee Red Fusion -smoothiesta niin viileän. Wisconsinilainen leipomo tuottaa päivittäin 400 000 korvapuustia. Ben & Jerry's jäätelötehtaan työntekijät vievät kotiin kolme ilmaista jäätelörasiaa päivässä.
- · National Geographic
Kirsikat ja muffinit: Tässä Food Factory USA -jaksossa: Perheen omistama Smarties-tehdas valmistaa 30 000 karkkia minuutissa. Päivittäin tuotetaan hämmästyttävä 1,6 miljoonaa laatikkoa Jiffy Corn Muffin Mixiä. 10 miljoonan kirpeän kuivatun kirsikan tuottamiseksi vuosittain tarvitaan oikea hedelmien joki.
- · National Geographic
Filet Mignon ja riisi: Tässä Food Factory USA -jaksossa: Tapaa Omaha Steak’s -postimyynti pihvien takana oleva valtava tiimi. Selvitä, miksi Zatarain’s Dirty Rice Mix on ollut suosikki vuodesta 1889. Tapaa Annie’s Cheddar -puput, jotka lisääntyvät kuin kanit.
- · National Geographic
Ranskalaiset ja pakastepitsa: Tässä Food Factory USA -jaksossa: Seuraa McDonald’sin ranskalaisten uskomatonta kulkureittiä. Selvitä, mitä tarvitaan, jotta voidaan tuottaa rekkalasteittain Cracker Jack -karkkeja. Vieraile pizzatehtaassa, joka käyttää vuosittain kuusi miljoonaa kiloa juustoa.
- · National Geographic
Kanakalkkuna ja sinappi: Tässä Food Factory USA -jaksossa: Opi Amerikassa myydyimmän sinapin salaisuus. Tapaa työntekijät, jotka ompelevat Turduckenin yhteen. Tämä kanakalkkuna on yhtä outo kuin miltä kuulostaa. Affy Tapples -karamelliomenoihin tarvitaan 20 tonnilla tahmeaa karamellia päivässä.
- · National Geographic
K2, J26: Kausi 2, Jakso 26. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Katso, miten vaatimattomista kokonaisista perunoista tulee mausteisia minimeksikolaisranskalaisia. Suklaatoffeet, joilla on kytkös Hollywoodin kuninkaalliseen. Kalifornialaisella tislaamolla on täydellinen tapa valmistaa tarujen absinttia.
- · National Geographic
K2, J25: Kausi 2, Jakso 25. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Vaatimattoman siivutetun mustanoliivin eeppinen tarina. Hyvällä omalla tunnolla nautittava hedelmä- ja kasvisjäätelö on kuin smoothie tikussa. Katso, mitä miljoonien ohuiden keksien (jotka ovat kaukaista sukua perunalastuille) valmistukseen tarvitaan joka viikko.
- · National Geographic
K2, J24: Kausi 2, Jakso 24. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Selvitä, miksi nämä teelehdet saavat makoilla töissä. Tämä hoisin-kastike on kiinan astronauttien suosiossa. Nämä keksijäätelöt ovat olleet sanfranciscolainen perinne vuodesta 1928.
- · National Geographic
K2, J23: Kausi 2, Jakso 23. Tässä orgaanisessa Food Factory USA -jaksossa: Katso, miltä näyttävät jopa 25 metriä pitkät Fig Newton -luomukeksit ja mikä tekee kausiluonteisesta, viljellystä ja Wisconsinin luomuvoista erityistä. Vieraile newjerseyläisessä karkkitehtaassa, jossa valmistetaan herkullisia, luomugranaattiomenakarkkeja.
- · National Geographic
K2, J22: Kausi 2, Jakso 22. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Chi Chin herkullisen salsa verden kysyntään vastaaminen vaatii kokonaisen vuoren jalapenoja. Tyydytä makeanhimosi käsintehdyillä pekaanipähkinäkonvehdeilla Savannahista. Katso, miten kirpeä kastike auttoi tämän suuren luokan välipalan maailman maineeseen.
- · National Geographic
K2, J21: Kausi 2, Jakso 21. Food Factory USA maistelee joitain Wisconsinin lempiherkuista. Siellä valmistetaan päivittäin kolme miljoonaa uppopaistettua juustomassaherkkua. Lehmän läjän näköisten piirasten kysynnän tyydyttäminen vaatii kunnon pekaanipähkinävuoren. Tutustu tieteeseen näiden suussa poksahtelevien karkkikristallien takana.
- · National Geographic
K2, J20: Kausi 2, Jakso 20. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Selvitä White Castlen juustokakun salat ja mitä 5 000-kiloisen monsterijuuston valmistus vaatii. Vastustamattomat blondiesit lähetetään välipalan ystäville ympäri maata.
- · National Geographic
K2, J19: Kausi 2, Jakso 19. Tässä Food Factory USA -jaksossa: Pennsylvanialainen leipomo tekee 600 miljoonaa donitsia vuodessa. Jokaisen täydellisen pepperonisämpylän takana on ryhmä työntekijöitä. Korealaiset monijyvävälipalat on kastettu käsin suklaaseen.
- · National Geographic
K2, J18: Kausi 2, Jakso 18. Food Factory USA maistelee joitain Pennsylvanian parhaista herkuista. Katso, mitä yhteistä lasersäteellä ja omenasoseella on. Opi, miten tehdään erittäin kermaista toffeeta. Välipalatehdas tuottaa vuosittain miljardi sipulirengasta.
- · National Geographic
Cannoli ja juustopallot: Tässä Food Factory USA -jaksossa: Vieraile Cheez Doodlesin valtakunnassa, jossa 44 000 juustopalloa leivotaan ja ruiskutetaan nestemäisellä juustolla joka minuutti. Golden Cannoli on maailman suurin italialaisen herkun toimittaja, ja sen päivittäinen tuotanto on 100 000 rapeaa pastakuorta. Olut on taianomainen ainesosa jokaisessa pisarassa herkullista Yuengling-grillikastiketta.
📺 Iltapulun TV-visa
Visa alkaa mainoksen jälkeen.