, National Geographic

Suomen keskiyön aurinko: Ramsay tutkii Suomen Lapin laajoja kosteikkoja keskellä kesää oppiakseen keskiyön auringon maan ruokakulttuurin salat. Hän pelaa suojalkapalloa, kalastaa ja laittaa ruokaa saunassa. Maisteltuaan tervaa, muurahaisen pissaa ja poronlihapullia hän ottaa mittaa Michelin-palkitusta Kim Mikkolasta eeppisessä kokkauskisassa joenrannalla.

Tulevat lähetykset Edelliset lähetykset
- · National Geographic
K3, J4: Suomen keskiyön aurinko: Ramsay tutkii Suomen Lapin laajoja kosteikkoja keskellä kesää oppiakseen keskiyön auringon maan ruokakulttuurin salat. Hän pelaa suojalkapalloa, kalastaa ja laittaa ruokaa saunassa. Maisteltuaan tervaa, muurahaisen pissaa ja poronlihapullia hän ottaa mittaa Michelin-palkitusta Kim Mikkolasta eeppisessä kokkauskisassa joenrannalla.
- · National Geographic
K3, J4: Suomen keskiyön aurinko: Ramsay tutkii Suomen Lapin laajoja kosteikkoja keskellä kesää oppiakseen keskiyön auringon maan ruokakulttuurin salat. Hän pelaa suojalkapalloa, kalastaa ja laittaa ruokaa saunassa. Maisteltuaan tervaa, muurahaisen pissaa ja poronlihapullia hän ottaa mittaa Michelin-palkitusta Kim Mikkolasta eeppisessä kokkauskisassa joenrannalla.
- · National Geographic
K3, J2: Ihmeellinen Islanti: Ramsay selvittää Islannissa, miten laitetaan ruokaa vulkaanisen maaperän avulla. Hän pyytää villilohta ja kokkaa geotermisessä altaassa ennen kuin suuntaa pohjoisen harvaan asutuille Westfjordseille. Maisteltuaan fermentoitua haita ja sukellettuaan simpukoita vuonoissa hän liittyy Islannin ensimmäisen Michelin-tähden saaneen kokin, Ragnar Eirikssonin, seuraan herkutellakseen myrskyssä.
- · National Geographic
K3, J8: Teksasin taistelu: Ramsay tapaa kovia tyyppejä eteläisessä Keski-Teksasissa. He opettavat hänelle, mitä merkitsee se, että on syntynyt Lone Star -osavaltiossa. Hän paimentaa karjaa helikopterilla, nappaa kalkkarokäärmeen takamailla ja metsästää invasiivisiä villisikoja. Gordonin on laitettava kaikki likoon, jos hän aikoo voittaa paikallisen kokki Justin Yun kunnon teksasilaisessa mittelössä.
- · National Geographic
K3, J3: Portugalin karu rannikko: Ramsay tutkii karua Portugalia, jossa yksinkertaiset elämäntavat näkyvät myös maan upeissa ruoissa. Gordon jahtaa possuja maatilalla syöttääkseen niitä, uskaltautuu aaltojen keskelle merirokkojen vuoksi ja seilaa avomerelle kalastamaan sardiineja. Hän joutuu käärimään hihansa ja pistämään parastaan voittaakseen paikallisen kokin, Kiko Martinsin, kun he järjestävät Nazarén pormestarille syömingit.
- · National Geographic
K3, J5: Maine on tärkein ainesosa: Ramsaylle selviää, miksi Mainea kutsutaan maailman hummeripääkaupungiksi. Ramsaylla on vaikeuksia pysyä paikallisten hummerinaisten tahdissa. Hän sukeltaa simpukoita, kerää ostereita ja merilevää ja testaa tukkijätkän taitojaan. Hyväksytäänkö hänet mainelaiseksi, kun Gordon testaa taitojaan paikallista legendaa ja kaksinkertaista James Beard -palkinnon voittajaa eli kokki Melissa Kellyä vastaan?
- · National Geographic
K3, J1: Rannikkoseikkailu Kroatiassa: Ramsay tutkii Kroatiassa Istriaa. Ainekset kilpailevat Italian parhaimpien kanssa laadussa. Hän pidättää henkeään sukeltaessaan nilviäisiä ilman varusteita, kalastaa harvinaisia seepioita ja jahtaa vuohia ja aaseja saadakseen juustoa ja maitoa. Ramsay oppii, miten löydetään ihania tryffeleitä ja miten tehdään mainiota oliiviöljyä ennen kuin hän ottaa mittaa paikallisesta kokki David Skokosta.
- · National Geographic
K3, J9: Vehreä ja villi Puerto Rico: Gordon tutkii maagista Puerto Ricoa. Matkalla hän kuulee, miten kamalalla tavalla Maria-hurrikaani vaikutti saareen ja miten ruokapulut ovat ajaneet paikalliset pyrkimään ruoan suhteen omavaraisuuteen. Tällä eeppisellä matkalla Gordon kalastaa keihäällä, suuntaa helikopterilla orgaaniselle kahvitilalle ja laskeutuu alas vesiputousta etsiessään herkullisia jokirapuja.
- · National Geographic
K3, J7: Upeat Smoky Mountains -vuoret: Gordon Ramsay joutuu äärirajoille Smoky Mountains -vuorilla, kun hän laskeutuu vaarallista vesiputousta, menee kajakilla kuohuvia koskia ja matkaa syvälle metsään hakemaan vuoristoalueen maukkaimpia aineksia.
- · National Geographic
K3, J7: Upeat Smoky Mountains -vuoret: Gordon Ramsay joutuu äärirajoille Smoky Mountains -vuorilla, kun hän laskeutuu vaarallista vesiputousta, menee kajakilla kuohuvia koskia ja matkaa syvälle metsään hakemaan vuoristoalueen maukkaimpia aineksia.
- · National Geographic
K3, J10: Pyhä Mole Meksikossa: Gordon tutkii meksikolaista Oaxacan kaupunkia, jossa historia ja perinteet elävät. Hän aikoo tutustua paikallisiin ruoanlaiton salaisuuksiin. Gordon kiipeää kallioita syötävien hyönteisten perässä, pilkkoo agavea ja oppii mestarilta molen salat. Gordon on seikkaillut viikkoja, ja hänen on aika ottaa mittaa eräästä Meksikon parhaimmista kokeista eli Gabriela Cámarasta ja näyttää, mitä on oppinut.
- · National Geographic
K3, J10: Pyhä Mole Meksikossa: Gordon tutkii meksikolaista Oaxacan kaupunkia, jossa historia ja perinteet elävät. Hän aikoo tutustua paikallisiin ruoanlaiton salaisuuksiin. Gordon kiipeää kallioita syötävien hyönteisten perässä, pilkkoo agavea ja oppii mestarilta molen salat. Gordon on seikkaillut viikkoja, ja hänen on aika ottaa mittaa eräästä Meksikon parhaimmista kokeista eli Gabriela Cámarasta ja näyttää, mitä on oppinut.
- · National Geographic
K3, J6: Michiganin paikallisruokaa: Ramsay on Michiganin niemen yläosissa tutustumassa paikallisiin ruoka-aarteisiin. Hän kalastaa hylkyjen seassa keihäällä, metsästää kurppia ja auttaa paikallista munkkia rakentamaan aidan vastineeksi munkin kuuluisasta valkovatukkahillosta. Mutta jos Gordon ei opi paikallisia ruokasalaisuuksia tarpeeksi nopeasti tehdäkseen vaikutuksen paikallisiin, hän saa ikiajoiksi häviäjän leiman.
- · National Geographic
K3, J6: Michiganin paikallisruokaa: Ramsay on Michiganin niemen yläosissa tutustumassa paikallisiin ruoka-aarteisiin. Hän kalastaa hylkyjen seassa keihäällä, metsästää kurppia ja auttaa paikallista munkkia rakentamaan aidan vastineeksi munkin kuuluisasta valkovatukkahillosta. Mutta jos Gordon ei opi paikallisia ruokasalaisuuksia tarpeeksi nopeasti tehdäkseen vaikutuksen paikallisiin, hän saa ikiajoiksi häviäjän leiman.
- · National Geographic
K4, J6: Irlannin kalliot: Gordon tutkii Irlannin upeaa Connemaran rannikkoa etsien rapuja ja keräten herkullisia ostereita, abaloneja ja merilevää, ennen kuin hän kohtaa entisen suojattinsa, keittiömestari Anna Haugh'n ikonisilla Moherin rantakallioilla.
- · National Geographic
K4, J6: Irlannin kalliot: Gordon tutkii Irlannin upeaa Connemaran rannikkoa etsien rapuja ja keräten herkullisia ostereita, abaloneja ja merilevää, ennen kuin hän kohtaa entisen suojattinsa, keittiömestari Anna Haugh'n ikonisilla Moherin rantakallioilla.
- · National Geographic
K4, J5: Espanjan Galician rannikkoalue: Gordon ja hänen tyttärensä Tilly lähtevät Galiciaan tutkimaan tämän Espanjan suurelta osin unohdetun, upean kolkan kulinaarisia perinteitä. Gordon joutuu hirviöaaltojen armoille etsiessään simpukoita, isä-tytär-kaksikko kerää simpukoita proomulla ja oppii valmistamaan arvostettua juustoa, minkä jälkeen he kohtaavat Michelin-tähdellä palkitun kokin Pepe Vieiran ja hänen poikansa loppukokeessa.
- · National Geographic
K4, J5: Espanjan Galician rannikkoalue: Gordon ja hänen tyttärensä Tilly lähtevät Galiciaan tutkimaan tämän Espanjan suurelta osin unohdetun, upean kolkan kulinaarisia perinteitä. Gordon joutuu hirviöaaltojen armoille etsiessään simpukoita, isä-tytär-kaksikko kerää simpukoita proomulla ja oppii valmistamaan arvostettua juustoa, minkä jälkeen he kohtaavat Michelin-tähdellä palkitun kokin Pepe Vieiran ja hänen poikansa loppukokeessa.
- · National Geographic
K4, J2: Tutkimusmatka Florida Keys -saaristoon: Gordon tutustuu Florida Keysin upeisiin maisemiin, joissa paikalliset haastavat hänet omaksumaan Conch Republicin elämäntavan. Hän kulkee kimmeltävillä merillä ja kerää matkan varrella sisäpiirin vinkkejä, kun hän pääsee lähelle hummereita, rapuja ja kaloja, ennen kuin hän kohtaa uhkarohkean keittiömestarin ja rommin tislaajan Paul Mentan viimeisessä kokkiottelussa.
- · National Geographic
K4, J3: Havaijin saaren Ono: Gordon matkustaa Havaijin Isolle saarelle etsimään raaka-aineita, jotka ovat ono eli herkullisia. Hän kulkee tulivuoren rinteillä, trooppisissa sademetsissä ja meren aallokossa metsästäen, etsien ja kalastaen löytääkseen saaren aidot maut. Gordon kohtaa keittiömestari Makani Carzinon, mutta pystyykö hän hyödyntämään parhaiten Havaijin kulinaarisia aarteita ja voittamaan paikalliset puolelleen?
- · National Geographic
K2, J5: Intian maustekeskus: Etelä-Intiassa Ramsay tutustuu monimuotoisiin makuihin, sillä alue on maailman maustepääkaupunki. Hän taistelee meren aaltoja vastaan jättimäisen kalaverkon kanssa, kamppailee tulimuurahaisten pistoja vastaan ja kaahaa kukkulaisilla hiekkateillä. Hän polttaa suunsa mausteisen ruoan kanssa ennen kuin yrittää tehdä vaikutuksen käsityöläisnaiskokkeihin omalla versiollaan paikallisesta ruoasta.
- · National Geographic
K2, J6: Guayanan villit viidakot: Ramsay suuntaa syvälle Etelä-Amerikan sademetsiin tutkimaan Guayanan kulinaarisia perinteitä. Hän metsästää viidakossa kaimaaneja, kalastaa piraijoita bambukepillä ja vuolee oman nuolensa kalastaakseen sillä arapaimaa. Vastanapatun viidakkosaaliinsa avulla Ramsay ottaa mittaa paikallisesta ruokamaailman nousevasta tähdestä, Delvin Adamsista, kun he laittavat aterian paikalliselle intiaaniheimolle.
- · National Geographic
K2, J4: Sumatran upeat ylängöt: Kokki Ramsay vierailee Sumatran saarella Indonesiassa, jossa hän ottaa riskejä saadakseen kaikki tarpeelliset aineet. Gordonin päättäväisyyttä testataan työskenteli hän sitten laivapoikana avomerellä, tutki vaarallista luolajärjestelmää, lypsi puhvelia tai raahautui niiden perässä. Kun Indonesian oma huippukokki William Wongso vahtii Ramsayta, paineet ovat kovat.
- · National Geographic
K2, J7: Louisianan suistojen ruokaa: Kokki Ramsay suuntaa Louisianaan oppiakseen cajunruoanlaittoa. Hän tapaa juhlitun kokki Eric Cookin, joka lähettää Ramsayn harhailemaan suolle, jotta nähdään mitä miehen matkaan tarttuu. Tehtävänsä aikana Ramsay kohtaa vaarallisia ja herkullisia otuksia keskellä soita ja Meksikonlahdella. Pystyykö Ramsay vastaamaan haasteeseen vai loppuvatko hänen taitonsa maailman reunamilla?
- · National Geographic
K2, J1: Kausi 2, Jakso 1. Ramsay näkee sarvikuonoja, kirahveja, seeproja ja virtahepoja KwaZulu-Natalissa Etelä-Afrikassa, kun hän tutustuu zulusotureiden ruokiin ja opettelee käyttämään paikallista ”braa’iata”. Ramsay hyppää helikopteriin ja suuntaa Intian valtamerelle, kerää simpukoita kivikosta ja tutustuu kyläkulttuuriin ennen kuin kokkaa kunnioitetulle zulupäällikölle pidetyn paikallisen kokin, Zola Nenen, kanssa.
- · National Geographic
K2, J3: Kesyttämätön Tasmania: Kokki Ramsay tutkii Australian lähellä sijaitsevaa Tasmaniaa. Sitten hän sukeltaa haiden asuttamiin vesiin tutkimaan merirapuja, välttelee takamailla myrkyllisiä käärmeitä etsiessään yrttejä ja lentää vesitasolla sisämaahan kalastaakseen taimenia sekä hakeakseen ainutlaatuista hunajaa ennen kuin ottaa mittaa kulinaarisesta kiertolaisesta eli Analiese Gregorystä uskomattoman kattauksen parissa.
- · National Geographic
K2, J2: Kausi 2, Jakso 2. Kokki Ramsay etsii sisäistä viikinkiään jäätävän joulukuun aikaan Norjassa, jotta hän oppisi maan ainutlaatuiset maut. Hän sukeltaa äyriäisten perään vuonojen hyisissä vesissä, ajaa tömistävää porolaumaa saamelaisten kanssa, fermentoi kalaa ja syö lampaan päätä ennen kuin laittaa uudet taitonsa peliin valmistaakseen jouluaterian paikalliselle keittiöpäällikölle eli Christopher Haatuftille.
- · National Geographic
K2, J2: Norjan viikinkimaat: Kokki Ramsay etsii sisäistä viikinkiään jäätävän joulukuun aikaan Norjassa, jotta hän oppisi maan ainutlaatuiset maut. Hän sukeltaa äyriäisten perään vuonojen hyisissä vesissä, ajaa tömistävää porolaumaa saamelaisten kanssa, fermentoi kalaa ja syö lampaan päätä ennen kuin laittaa uudet taitonsa peliin valmistaakseen jouluaterian paikalliselle keittiöpäällikölle eli Christopher Haatuftille.
- · National Geographic
K1, J6: Kausi 1, Jakso 6. Kokki Gordon Ramsay matkaa keskitalvella Alaskaan, jotta voi oppia paikallisilta selviytymistaitoja ja selvittää Alaskan värikkään ruokakulttuurin salat.
- · National Geographic
K1, J6: Kaakkois-Alaska: Kokki Gordon Ramsay matkaa keskitalvella Alaskaan, jotta voi oppia paikallisilta selviytymistaitoja ja selvittää Alaskan värikkään ruokakulttuurin salat.
🍔 Iltapulun ruokavisa
Visa alkaa mainoksen jälkeen.




