Arkkitehdin kotona

,

Kausi 1, 6/6. Kauden lopuksi käydään arkkitehti Andreas Martin-Löfin kesäasunnossa Tukholman saariston puunlatvojen tasolla. Verannalla on ääretön uima-allas ja upea näkymä merenlahdelle. Juuri nyt Martin-Löf suunnittelee Ruotsin korkeimmaksi nousevan pilvenpiirtäjän, Karlatornetin, ylimpien kerrosten asuntoja. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin.

korosta Korostus

Edelliset lähetykset

Arkkitehdin kotona

Kausi 1, 6/6. Kauden lopuksi käydään arkkitehti Andreas Martin-Löfin kesäasunnossa Tukholman saariston puunlatvojen tasolla. Verannalla on ääretön uima-allas ja upea näkymä merenlahdelle. Juuri nyt Martin-Löf suunnittelee Ruotsin korkeimmaksi nousevan pilvenpiirtäjän, Karlatornetin, ylimpien kerrosten asuntoja. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin.

Arkkitehdin kotona

Kausi 1, 5/6. Tällä kertaa sarjassa tutustutaan Inger Thedeen ja hänen palkittuun valkoiseksi kalkittuun energiataloonsa Skånen Rååssa. Suuret lasipinnat voidaan peittää lehtikuusesta veistetyillä kaihtimilla, ja aurinkokennoilla katettu kaunis katto tuottaa yhdessä maalämmön kanssa kaiken talossa tarvittavan energian. Inger Thede on suunnitellut kouluja ja kulttuurikeskuksia Tansaniaan, ja parhaillaan hän työskentelee mittavassa hankkeessa Himalajalla. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin.

Arkkitehdin kotona

Kausi 1, 4/6. Muotoilija ja arkkitehti Thomas Sandell asuu Tukholman saaristossa minimalistisessa merenrantamökissä. Suomessa syntynyt ja Pohjois-Ruotsissa kasvanut Sandell kertoo esikuvastaan Alvar Aallosta ja halustaan uudistaa modernismin perintöä. Hän puhuu kansainvälistäkin huomiota saaneessa 13 neliön kodissaan siitä, kuinka rakennuksessa tulee olla niin pieniä kuin suuria tiloja. Ohjelmassa tutustutaan myös Sandellin suunnittelemaan 500 neliön yksityistaloon Tukholman saariston toisella saarella. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin.

Arkkitehdin kotona

Kausi 1, 3/6. Tämän viikon jaksossa tutustutaan arkkitehti Sanna Hederukseen. Hänen työtään on kaupunkisuunnittelu ja vanhojen teollisuusalueiden muuttaminen ihmisten kodeiksi. Sanna Hederus ja hänen arkkitehtimiehensä Josef Eder asuvat itse Saltsjö-Boossa, vanhassa torpassa omenapuiden katveessa. Rakennuksen laajennusosa on kuitenkin yllättävän moderni ja tehty kokonaan puusta ja vanerista. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin.

Arkkitehdin kotona

Kausi 1, 2/6. Miltä arkkitehti Gert Wingårdhin kotona näyttää? Wingårdh tunnetaan suurien ja korkeiden rakennusten suunnittelijana, mutta itse hän asuu punaisessa merenrantatorpassa, jonka interiööri yllättää. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin.

Arkkitehdin kotona

Kausi 1, 1/6. Ensimmäisessä jaksossa lähdetään Gotlantiin tapaamaan arkkitehti Martina Erikssonia. Hänen erikoisalaansa ovat ulkotilat ja ilmastovyöhykkeen huomioiminen. Erikssonilla on nerokas kyky lukea luontoa ja sijoittaa talot juuri oikein suhteessa tuulen ja valon suuntaan. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin. Miten he suunnittelevat rakennukseen hyvin harkittua säilytystilaa uhraamatta silti talon designia ja kauneutta? Millä tavoin he antavat vuodenaikojen vaihtumisen näkyä? Entä mitä he ajattelevat kestävästä kehityksestä ja tulevaisuuden kodeista? Haastateltavat tavataan ympäristössä, missä he ovat itse vastuussa jokaisesta yksityiskohdasta, aina pienimpään ruuvinkantaan - omassa kodissaan.

Arkkitehdin kotona

Kausi 2, osa 6/6. Johnny Andersson on viljelevä arkkitehti ja suuri luonnonystävä. Hän on rakentanut talonsa harjulle Strängnäsin lähelle. Kun mannerjää liikkui täällä 10 000 vuotta sitten, harjun rinteille jäi kivilohkareita, ja Anderssonin talo on sijoitettu juuri näiden lohkareiden väliin. Hänen kotinsa altakin kuuluu surinaa ja liverrystä, sillä talo on rakennettu pilareille ja tehty kokonaan umpipuusta. Kulman takana keittiökasvimaalla kukoistavat vihannekset ja hyötypuut, kuten saksanpähkinä, persikka ja mulperi. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin.

Arkkitehdin kotona

Kausi 2, osa 5/6. Norrbottenissa, hieman etelään pohjoiselta napapiiriltä, sijaitsee metsänreunassa arkkitehti Josefina Nordmarkin kolmiosainen ketjutalo. Luulajassa asuva Nordmark osaa piirtää taloja, jotka kestävät kovia talvia ja raskaita lumikuormia. Hänen intohimojaan ovat pitkäjänteisyys ja kestävyys. Muille asuntoja suunnitellessaan hän panostaa harkitusti ihmisten viihtymiseen. Värejä valitessaan ja materiaaleja etsiessään hän hakee innoitusta honkametsistä. Hiljattain hänen toimistonsa on piirtänyt Piitimeen uuden maamerkin, kokonaisen korttelin erikokoisia ja monenvärisiä vuokrataloja. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin.

Arkkitehdin kotona

Kausi 2, osa 4/6. Arkkitehti Hans Murmanin kesäasunto Juniper House, katajatalo, on niin hyvin kätkeytynyt, ettei taloa välttämättä huomaa edes muutaman metrin päästä. Se on verhottu läpikuultavaan kankaaseen, johon on painettu komeiden satavuotiaiden katajien kuvia. Talo sijaitsee gotlantilaisella katajanummella ja naamioituu kankaan taakse kuin maja. Kun suuri lasinen liukuovi avataan, tuntuu kuin keittiökin liukuisi suoraan luontoon. Hans Murman on kokenut, luontoa rakastava arkkitehti. Hän on kotoisin Taalainmaalta, ja hänen erikoisalaansa on herkkiin tunturiympäristöihin rakentaminen. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin.

Arkkitehdin kotona

Kausi 2, osa 3/6. Arkkitehti Maria Axelsson suunnittelee asuntoja, joilla on huippusijainti. Hän luo olemassa olevien kaupunkitalojen katoille taivaaseen kurottavia huoneistoja. Tukholman Södermalmille hän on piirtänyt uusia kattohuoneistoja suuren 60-luvun talon katolle. Täällä hän asuu itse perheensä kanssa, asunnossa josta on huikea näköala kolmeen ilmansuuntaan. Asuntojen päälle on kylvetty kukkaketoja. Talon kaikilla asukkailla on pääsy katolle, missä sijaitsee myös sauna, viherhuone ja erilaisia oleskelutiloja. Täällä viihtyvät niin asukkaat kuin monenlaiset pölyttäjät. Sarjassa vieraillaan tunnettujen ruotsalaisarkkitehtien ainutlaatuisissa kodeissa ja kuullaan heidän ajatuksiaan siitä, mikä tekee talosta hyvän kodin.
Tiesitkö, että voit lisätä Iltapulun kotivalikkoosi kuten sovelluksen?

1. Paina alalaidan Jaa -painiketta.
2. Valitse Lisää Koti-valikkoon.