🌙 Iltapulussa on nyt myös tumma teema. Vaalean teeman voit vaihtaa takaisin sivun alaosasta.

Fitnesspäiväkirja 2022

(S)

,

Kausi 3, osa 11. Erna on synkissä mietteissä, sillä rakkausrintamalla on matalapainetta. Lotta puolestaan murehtii kipujaan ja kuntoutusasioita. Unelma Kalevan Kisoista kuitenkin elää yhä. Emilia saa virallisen tiedot sijoituksestaan semifinaalissa. Varmistettu paikka Gameseissä tarkoittaa sitä, että suunnitelmat kesän vietosta menevät uusiksi. Pernillan karanteeni on ohi, eikä mikään maailman mahti voisi estää Pernillaa lähtemästä kotiovesta ulos. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

korosta Korostus

Tulevat lähetykset

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 11. Erna on synkissä mietteissä, sillä rakkausrintamalla on matalapainetta. Lotta puolestaan murehtii kipujaan ja kuntoutusasioita. Unelma Kalevan Kisoista kuitenkin elää yhä. Emilia saa virallisen tiedot sijoituksestaan semifinaalissa. Varmistettu paikka Gameseissä tarkoittaa sitä, että suunnitelmat kesän vietosta menevät uusiksi. Pernillan karanteeni on ohi, eikä mikään maailman mahti voisi estää Pernillaa lähtemästä kotiovesta ulos. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 12. Pernilla pääsee taas treenaamaan ja uudet kisabikinit muistuttavat tavoitteista. Karanteenin aiheuttama poikkeuksellinen pysähtyminen muistutti kuitenkin ajoista, jolloin kaikki liikunta näytti mahdottomalta. Emilia miettii tulevia kisojaan ja muistelee urheilu-uran alkua voimistelijana. Sekä Emilia että Jonne voittivat itselleen World Games kisapaikat mutta valmistautumista varjostaa Jonnen terveyshuolet. Erna etsii tasapainoa arkeensa mutta riittääkö maltti rauhoittumiseen ja meditointiin? Lotta taistelee terveytensä eteen ja jalan kuntoutuksessa otetaan kaikki keinot käyttöön. Mielessä pyörii kuitenkin ajatus siitä, mitä jos kilpaura loppuukin tähän? (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 13. Emilia treenaa kovaa World Games mielessään, vaikka matkustusrajoitteet aiheuttavat epävarmuutta matkasuunnitelmiin. Pernillan elämässä on suurta surua mutta kun SM-kisaan on vain 6 viikkoa, niin on pakko pitää itsensä kasassa. Lotta ja Matias pohdiskelevat urheilijan arkea ja tavoitteita. Aikaa on kerrankin myös parisuhteelle. Erna suunnittelee omaa vaatemallistoaan ja jännittää, millaisen vastaanoton se saa. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 14. Pernillan kisa lähestyy ja valmentajakin arvioi, että tuleva kisakunto on paras koskaan. Luvassa on kuitenkin lisää huonoja uutisia. Erna treenaa, vaikka kaikki ärsyttää - olisiko ruuasta apua? Lotta on löytänyt rennomman ja terveemmän suhteen syömiseen. Onko suurempi ruokamäärä sittenkin parempi vaihtoehto? Emiliakin on kokenut liian niukan syömisen aiheuttaman säästöliekin mutta ymmärtää nyt ruuan merkityksen hyvinvoinnille. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 15. Emilian treenit kovenevat kisan lähestyessä. Mentaalista kestävyyttä tarvitaan kivun hallitsemiseen, kun treeniä jatketaan, vaikka kroppaan sattuisi. Pernillan kisa-aikataulu muuttuu ja kaikki epäselvyys stressaa ja ahdistaa. Apua tilanteen hallintaan löytyy mietiskelystä ja itsetutkistelusta. Lotan kesän ennätyshaaveet muuttuvat haaveeksi terveestä kehosta. Kuluneen vuoden vaikeudet ovat olleet raskaita ja Lotta kertoo kohun taustoista. Erna kärsii somepaineista kun tuntuu, että kaikki muut nauttivat kesästä ja hän vaan nyhjää kotona. Nyt on aika etsiä onnea. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 16. Emilian kisareissu lähestyy ja viimeistelyyn kuuluvat kovat juoksutreenit painoliivien kanssa. Pernilla tuntee olevansa aikuinen, kun selvittelee eron jälkeen asunnon ostoon liittyviä asioita. Lotta puhuu juristiensa kanssa urheilijan oikeusturvasta ja selvittelee korvausvaatimuksia. Erna julkaisee itsestään vanhan kuvan syömishäiriöisenä ja pohtii, miten on voinut elää niin aliravittuna. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 17. Erna on Tallinnassa muistelemassa luistelu-uraansa mutta paluu jäähallille jännittää. Emilian pitkä World Games-matka Yhdysvaltoihin alkaa. Pernilla kokeilee soutamista dieettikaudella eivätkä tulokset ole sitä mihin on totuttu. Eron jälkeiset asuntokaupat merkitsevät helpotusta ja uutta alkua. Lotta antaa lehtihaastattelun pitkän mediahiljaisuuden jälkeen ja kertoo pettymyksestään klikkiotsikoita havitteleviin toimittajiin. Lääkärillä on huonoja uutisia Lotan takareidestä. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 18. Emilian Crossfit Games kisaurakka alkaa ja kisapäivänä pitää olla valmiina lajiin kuin lajiin. Pernilla remontoi itselleen lunastamaansa asuntoaan ja asuu hetken vanhempiensa luona. Erna palaa vanhalle kisajäälle Tallinnassa ja muistelee yksinäisiä aikoja ennen kilpailu-uransa lopettamista. Lotta on tehnyt tärkeän päätöksen leikkaukseen liittyen, ja aloittaa treenaamisen hallikausi mielessään. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 19. Pernillan SM-kisat koittavat vihdoinkin mutta riittääkö koko vuoden työ kirkkaimpaan palkintoon? Emilian World Games kisat jatkuvat kisaturistina ja Jonnen kannustajana. Tunteet nousevat pintaan kovan työn ja onnittelutulvan päätteeksi. Erna pohtii tekemiensä valintojen mahdollistamia muutoksia ja näkee rohkeiden päätöstensä olleen oikeita. Lotta etsii positiivisia asioita vuoden vaikeuksista ja kääntää katseensa eteenpäin. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 20. Pernilla joutuu epämukavuusalueelleen päästäkseen kisamaan MM-voitosta. Lotta saa vertaistukea Nooralotta Neziriltä, joka myös on loukkaantuneena joutunut jättämään kesän kisat väliin. Miten urheilija selviää epävarmuuden äärellä, kun tulevasta menestyksestä ei ole takeita? Emilian elämää kisan jälkeen. Miten arki muuttuu, kun rutiinit katoavat ja miten palata takaisin oikealle tielle, kun tulevat tavoitteet ovat vielä avoinna? Erna iloitsee uskalluksestaan alkaa elää omannäköistä elämää. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Edelliset lähetykset

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 10. Lotan viimeaikaset onnistumiset harjoituksissa ovat antaneet toivoa ja valaneet uskoa mahdollisuuteen osallistua Kalevan kisoihin. Nyt epätoivo kuitenkin valtaa mielen. Pernillan karanteeni jatkuu ja seinät alkavat kaatumaan päälle. Yksin kotona oleminen on turhauttavaa ja iso haaste. Emilian kisat jatkuvat. On semifinaalien toinen päivä. Pelkoa aiheuttava kisalaji, köysikiipeily ilman jalkoja, on tullut uniin. Nyt on ratkaisun aika. Riittääkö Emilian suoritus ja tuoko se paikan MM-kilpailuista? Erna on saanut seuraajiltaan negatiivista palautetta saamaansa hoitoon liittyen. Palauteryöppy nostattaa tunteita jotka Erna purkaa jalkatreeniin. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 9. Pernilla joutuu tilanteeseen, joka haastaa sekä arjen, mielen että treenit. Onko kisakunnon tavoittelu hetkellisesti vaakalaudalla? Emilialla on semifinaalien ensimmäinen kisapäivä. Lotta pääsee vihdoin takaisin lajinsa pariin ja ensimmäiseen aitatreeniin. Kisoihin on aikaa vain hieman reilu kuukausi, mutta hyvin onnistuneet treenit ruokkivat uskoa. Erna kaipaa lisäkäsiä yrityksen pyörittämiseen. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 8. Emilian semifinaaleihin on aikaa enää muutama päivä. Treenitahti on kova ja valmistautuminen huipussaan. Jotta kisoissa voi päästä jatkoon, on Emilian sijoituttava viiden parhaan joukkoon. Pernillan focus on treenaamisessa, mutta urheilun täyteinen elämä herättää pohtimaan tulevaisuutta ja sen sisältöä. Haaveissa on vielä paljon, mutta epäonnistuminen pelottaa. Erna pohtii mielyttämisen tarvettaan, joka heijastuu myös yrittäjyyteen. Yrittäjänä on pakko mennä mukavuusalueen ulkopuolelle ja tehdä vaikeitakin ratkaisuja. Lotta ja hänen läheisensä jakavat ajatuksiaan kuluneesta vuodesta. Lottaa kohdanneet haasteet ja murheet ovat olleet raskaita myös läheisille. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 7. Erna matkaa Turkuun vanhempiensa luokse. Turussa odottaa treeni, joka saa naisen lähes itkun partaalle. Emilia saa vihdoin tiedon tulevista kisalajeista mutta osa lajeista aiheuttaa epävarmuutta. Jatkopaikka MM-kisoihin ei aukene olemalla keskinkertainen. Lotta pääsee vihdoin juoksuradalle monen kuukauden tauon jälkeen. Kroppa on tottunut virheellisiin liikeratoihin kipujen vuoksi ja ne pitää saada pian korjatuksi. Pernillan dieetti on puristanut voimatasot vähiin ja treeni tuntuu aiempaa raskaammalta. Pernilla pohtii, onko lajinvaihto väistämätön. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 6. Lotta viettää juhannusta perheen kanssa mökillä. Leppoisaa tunnelmaa varjostaa kuitenkin käynnissä olevat kisat, joissa Lotankin piti olla kilpailemassa. Pernilla pakkaa juhannusmekkonsa ja suuntaa Haminaan isovanhempiensa luokse. Edessä häämöttää tankkauspäivä, joka tuntuukin varsin hyvältä. Tiukka dietti kun on tuonut kärsimykseksi nälän. Erna kokee olonsa stressaantuneeksi ja pohtii voisiko hänellä olla alkavaa burnoutia. Fanit aiheuttavat päänvaivaa myös Ernan läheisille. Emilia osallistuu leikkimielisiin olympialaisiin ja tutustuu siellä yllättäen Pernillaan. Emilian semifinaalit lähestyvät ja kisoihin on aikaa enää viikko. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 5. Ernalle kaupungille lähtö tarkoittaa itsensä ylittämistä, sillä mahdolliset kohtaamiset fanien kanssa aiheuttavat jännitystä. Toisinaan jännitys on niin hallitseva, että kotiin jääminen vie voiton. Tänään Erna ei kuitenkaan jää kotiin. Myös Lotalle julkisille paikoille meneminen on ollut haasteellista. Pelko siitä mitä muut hänestä ajattelevat kaiken menneen valossa, on ollut vaikea käsitellä. Emilia jatkaa treenausta eikä päästä itseään vähällä. Tänään kerätään voimaa treenaamalla painoliivin kanssa. Pernilla kertoo kuinka sometyö muutti hänen elämänsä päälaelleen. Työ toi mukanaan asioita, jotka eivät normaalisti kuulu nuoren ihmisen elämään. Julkisuus oli raakaa. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 4. Pernillalla on hallussaan Suomen ennätys sisäsoudussa. Tänään tavoitteena on rikkoa oma ennätys. Jännitystä on ilmassa jo aamupalalta lähtien, eikä henkinen paine irrota otettaan päivän edetessäkään. Nykyään Ernan suhde urheiluun on vapaa ja tärkeintä siinä on mielihyvän saaminen. Asia oli toisin nuoruudessa, jossa arkea hallitsi taitoluistelu ja kurinalainen treenaus sen parissa. Emilia kertoo taustastaan ja siitä kuinka päätyi toimistotyöstä Crossfitin pariin ja valmentajaksi Dubaiin. Lotan magneettikuvien tulokset ovat tulleet ja Lotta saa lääkäriltä uutisia, jotka pistävät treenisuunnitelmat uusiksi. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 3. Emilia valmistautuu kolmen viikon päästä pidettäviin Crossfit-semifinaaleihin. Jos lajin monipuolisuus ei ole entuudestaan tuttu, niin viimeistään tämän jakson aikana se selviää! Nyt kerätään voimaa ja lihasta. Rauta taipuu, Emilia ei. Erna vetää treenin, joka tuottaa endorfiinia ja euforiaa. Ernalle urheilussa on kyse juuri siitä. Ilosta. Pernilla ei halua ainoastaan nauttia urheilusta, vaan saavuttaa siinä myös kansainvälistä menestystä. Ensin pitää treenata kohti Suomen mestaruutta, josta Pernilla toivoo pääsevänsä edustamaan Suomea maailmalle. Treenille ja dietille on omistauduttava ehdoitta. Lotta toivoo pääsevänsä jo pian juoksemaan, mutta nyt poljetaan vielä pyörällä. Lotta antaa treenille itsestään kaiken vaikka onkin täysin mukavuusalueensa ulkopuolella. Hän menee magneettikuvaukseen pieni toivonkipinä sielussaan. Jospa jo ensi viikolla pääsisi juoksemaan. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 2. Lotta Harala pelkää, että koko hänen elämäntyylinsä sekä ammatinvalinta menevät uusiksi. Pelon taustalla ovat vakavat loukkaantumiset sekä valitettava ja epäonninen doping-tapaus, josta Lotta kertoo avoimesti. Erna haaveilee omasta managerista. Yrityksen pyörittäminen on haastavaa ja tekemistä on paljon. Managerista olisi suuri apu Ernalle, sillä aika on tiukilla jo pelkästään valmennusten ja kuvausten kanssa. Pernillan lajivalikoimaan on tullut Bikini fitnesin lisäksi myös sisäsoutu. Jotain kiehtovaa lajissa on eikä Pernilla taida tietää itsekään, johtuuko se vihasta vai rakkaudesta. Kimmeltääkö treenin jälkeen poskilla hiki vai kyyneleet? Ken tietää. Emilia pohtii juoksemisen merkitystä urheilijalle. Emilia on hyväksynyt aiemmin vihaamansa juoksun tärkeäksi treenimuodoksi ja osaa nykyään jopa nauttia siitä. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)

Fitnesspäiväkirja 2022

Kausi 3, osa 1. Alkaa uusintana. Fittareiden kolmatta kautta tähdittävät aitajuoksija Lotta Harala, bikinifitness-urheilija Pernilla Böckerman, fitnessmalli Erna Husko ja crossfit-ammattilainen Emilia Leppänen. Kun hyvinvointivalmentaja Erna Huskon elämässä myrskyää, saa hän mielenrauhaa urheilusta. Treenit twerkkaaja Tinzen kanssa muuttaa surkeana alkaneen päivän suunnan kohti iloa. Crossfit-urheilija Emilia Leppänen haaveilee auringonotosta kavereiden kanssa, mutta velvollisuudet vievät voiton. Vasta takaisin Suomeen muuttanut Emilia totuttelee takaisin auton rattiin ja nauttii työstään Crossfitin parissa. Bikini fitness -tähti Pernilla Böckermanilla on uusi koti ja uusi laji. Auringon kanssa kilpaa hymyilevä Pernilla nauttii kesäisestä päivästä - missäs muualla - kuin ulkokuntosalilla. Loukkaantumisista kärsivä aitajuoksija Lotta Harala kävelee tällä hetkellä kepeillä. Kisakauden olisi pitänyt jo alkaa, mutta Lotan kisat siintävät vielä edessä päin. (Fitness Diaries, Tosi-tv, Suomi, 2021)