, Jim
Kausi 1. Jakso 12/12. Hotelli Aatto & Elli Joutsassa on toiminut jo 70 vuoden ajan. Hotellin rapistunut ulkokuori paljastaa pitkän historian ja seinien sisälläkin toiminta kaipaa kipeästi Jyrki Sukulan elvytystä. Hotellin omistaja pyörittää toimintaa lähes yksin päivä kerrallaan –periaatteella ja liiketoiminnalliset ja taloudelliset asiat ovat täysin retuperällä, käytännön toimista puhumattakaan. Sukula joutuu opastamaan omistajaa talouden perusasioissa kädestä pitäen ja kyläyhteisökin saadaan mukaan talkoisiin. (42')
Tulevat lähetykset Edelliset lähetykset
Tilaa sähköpostiisi ilmoitus tulevista lähetyksistä
- · Jim
Kausi 1. Jakso 12/12. Hotelli Aatto & Elli Joutsassa on toiminut jo 70 vuoden ajan. Hotellin rapistunut ulkokuori paljastaa pitkän historian ja seinien sisälläkin toiminta kaipaa kipeästi Jyrki Sukulan elvytystä. Hotellin omistaja pyörittää toimintaa lähes yksin päivä kerrallaan –periaatteella ja liiketoiminnalliset ja taloudelliset asiat ovat täysin retuperällä, käytännön toimista puhumattakaan. Sukula joutuu opastamaan omistajaa talouden perusasioissa kädestä pitäen ja kyläyhteisökin saadaan mukaan talkoisiin. (42')
- · Jim
Kausi 1. Jakso 11/12. Forssalaisen perhehotellin haasteet. Hotelli Maakunta Forssassa on perheyritys, jota pyörittää perhe kahdessa sukupolvessa. Hotellilla on pitkäaikainen maine, joka on vuosien mittaan rapistunut kunnes uudet omistajat ottivat toiminnan hoitaakseen. Hotellin palveluissa on edelleen kehittämisen varaa ja asiat jäävät helposti puolitiehen. Jyrki Sukula saa perhesuhteita setvittäväkseen kun omistajat haaveilevat toiminnan siirtämisestä nuoremmalle sukupolvelle, joka ei välttämättä ole lainkaan samaa mieltä tulevaisuuden suunnitelmista. (41')
- · Jim
Kausi 1. Jakso 10/12. Jyrki Sukulan työt hotelli Joronjäljessä jatkuvat. Sukula tekee karmivia löytöjä hotelli Joronjäljen uumenista - toiminnan tasoa on todella parannettava, jotta asiakkaat voivat yöpyä paikassa turvallisin mielin. Yrittäjä on saatava kohtaamaan realiteetit ja apuvoimia on tarvitaan, jotta hotellin paikat saadaan kuntoon. Sukulan otteessa yrittäjäkin ymmärtää vastuunsa ja toiminta kohenee. Osa 2. (41')
- · Jim
Kausi 1. Jakso 9/12. Hotelli Joronjälki Joroisissa on Savon Pariisissa sijaitseva hotelli, jolla on legendaarinen maine. Vuosien mittaan hotelli on päässyt rapistumaan, maine on epämääräinen ja erikoinen omistaja on antanut paikkaan oman silauksensa. Yrittäjän liiketoiminta on rönsyilevää ja Jyrki Sukula löytääkin hotellin katon alta muun muassa rautakaupan, sukellustarvikeliikkeen sekä venepuiston. Siisteys ei ole ollut hotellin pitämisessä ensimmäisellä sijalla ja tavaran hamstraaminen tuntuu olevan omistajalle todellinen ongelma. Osa 1. (42')
- · Jim
Kausi 1. Jakso 8/12. Gasthaus Lohja on saanut uudet kokemattomat mutta innokkaat omistajat. Perinteikäs majatalo on toiminut sammutetuin lyhdyin useamman vuoden ajan ja uusilla omistajilla on kädet täynnä työtä nostaa toimintaa entiseen loistoonsa. Kiireen keskellä olennaiseen keskittyminen on vaikeaa ja omistaja puuhastelee väsymisen uhalla. Majatalon voimanaisina pyörivät vahva äiti ja tytär, eikä konflikteilta aina vältytä. Majatalon ruokalistan bravuuri on suolapähkinät ja Jyrki Sukulalla onkin tehtävää, kun majatalon palveluita kehitetään ja ajankäyttöä järkeistetään. (41')
- · Jim
Kausi 1. Jakso 7/12. Botnia Hotel & Restaurant Kruunupyyssä on vaihtanut omistajaa useamman kerran ja paikan maine on kärsinyt vuosien mittaan. Nykyinen yrittäjäperhe on ostanut hotellin takaisin itselleen ja koittaa paikata etenkin hotellin ruokatarjonnan mainetta. Jyrki Sukula ei ole ollenkaan vakuuttunut keittiön toiminnasta tai tarjonnasta, kritiikkiä saavat muun muassa kermaa tihkuvat lounaat sekä palanut pihvi. Keittiöhenkilökunnan paineensietokykykään ei vaikuta riittävän kiireisiin hetkiin. Sukulalla onkin kädet täynnä työtä Botnian ruokamaineen palauttamisen kanssa. (41')
- · Jim
Kausi 1. Jakso 6/12. Hotelli Ruusuhovi on upeissa maisemissa sijaitseva kartano Rantasalmella. Sen hienot puitteet kätkevät sisälleen taloudellisia ongelmia, alati vaihtuvia johtajia ja omistajan luottamuspulaa henkilöstöä kohtaan. Tapahtumiin ja hääjuhliin oivasti sopiva paikka ei ole pystynyt tavoittamaan potentiaalisia asiakkaita ja varauskalenteri ammottaa tyhjyyttään. Sukulan johdatuksella paikan markkinointi saa lisää potkua, yhteishenki paranee ja omistaja saadaan ymmärtämään hyvän henkilökunnan merkitys. (42')
- · Jim
Kausi 1. Jakso 5/12. Hotelli Kantri Inkeroisissa kärvistellyt jo useamman vuoden majoitusasiakkaiden puutteessa. Paperitehtaiden sulkeminen alueella on vienyt majoittujat ja hotellin henkilökunta ei ole keksinyt - eikä etsinyt - uusia keinoja huoneiden täyttämiseksi. Henkilökunnan työsuhteet ovat pitkiä ja saamattomuutta ja luovuttamista on nähtävissä joka puolella. Sukulan avustuksella henkilökuntaa motivoidaan uusiin haasteisiin ja uuden oppimisen iloakin on nähtävissä. (42')
- · Jim
Kausi 1. Jakso 4/12. Kalajoella sijaitsevan Hotelli-ravintola Lokkilinnan omistaja ei ole ottanut johtajan vastuuta hotellistaan. Tämä entinen raviohjastaja on käynyt hotellilla harvakseltaan ja vastuualueet hotellin toiminnassa ovat hämärtyneet. Uusi ravintolapäällikkö ohjaa hotellin ravintolaa fine dining -henkiseksi, mikä ei ole Sukulan mieleen laisinkaan. Hotellilla on kuitenkin upea sijainti ja paljon potentiaalia, ja Sukulan otteessa vastuualueet selkenevät ja ravintolankin tarjonta järkevöityy. (42')
- · Jim
Kausi 1. Jakso 3/12. Marjolahden lomakeskus Haukivuorella on päätynyt isänperintönä nuorelle omistajalleen. Maailmaa nähnyt omistaja haluaa tuoda palan Aasiaa Savon sydämeen, ja suunnitelmat ovat korkealentoisia. Kansakoulunakin palvelleeseen lomakeskukseen on suunnitteilla muun muassa sumopainiareena ja kapselivuoteet. Jyrki Sukula joutuu palauttamaan omistajan tiukasti maan pinnalle, ja Sukulan jämäkässä ohjauksessa tulevaisuuden suunnitelmat järkevöityvät. (41')
📺 Iltapulun TV-visa
Visa alkaa mainoksen jälkeen.