James Martin ja herkkuja Välimereltä

,

Minori. Viimeisessä osassa James Martin käy Italiassa Amalfin rannikolla ja näyttää, miten alueen mehukkaat sitruunat sopivat herkullisiin kreppeihin ja miten luumutomaateista saa maukkaan kastikkeen. (21')

korosta Korostus

Edelliset lähetykset

James Martin ja herkkuja Välimereltä

Minori. Viimeisessä osassa James Martin käy Italiassa Amalfin rannikolla ja näyttää, miten alueen mehukkaat sitruunat sopivat herkullisiin kreppeihin ja miten luumutomaateista saa maukkaan kastikkeen. (21')

James Martin ja herkkuja Välimereltä

Chania. Chanian idyllisessä kreetalaiskaupungissa perinteiset ruoanlaittotavat ovat vielä voimissaan. James Martin näyttää, miten Kreetalla suositusta oliiviöljystä tehdään maittavaa majoneesia ja miten villivihanneksia voi hyödyntää ruokavaliossa. (21')

James Martin ja herkkuja Välimereltä

Valencia. James Martin käy Espanjan kauniissa Valencian kaupungissa, jossa hän maistaa alkuperäisellä reseptillä valmistettua paellaa maan vanhimmalla riisiviljelmällä. Jaksossa näytetään, miten mantelista ja myskikurpitsasta syntyy herkullista keittoa ja erilaisista äyriäisistä helppoa pataa. (22')

James Martin ja herkkuja Välimereltä

Elounda. Kreetan Elounda tunnetaan luksusruoastaan, ja itse Lady Gaga on vieraillut paikan päällä. Vaikka alueella on luksuslomakohteen maine, paikalliset pyrkivät säilyttämään myös perinteisen ruokakulttuurin. James Martin paistaa kohotettuja kuminalettuja ja näyttää, miten tehdään lammasta herkullisella oliivikuorella. (21')

James Martin ja herkkuja Välimereltä

Gaeta. James Martin käy Italian rannikolla Gaetassa, josta löytyy paitsi Yhdysvaltain laivastotukikohta, myös maineikkaiden Gaetan oliivien kasvupaikka. Jaksossa nähdään, miten tehdään herkullista pannupitsaa sekä italialais-amerikkalaista carbonaraa. (21')

James Martin ja herkkuja Välimereltä

Marseille. Etelä-Ranskan ikivanha Marseillen kaupunki on ruokakulttuuriltaan sekä muiden Välimeren maiden muovaama että aidon ranskalainen. James Martin valmistaa lampaasta taginepataa ja näyttää, miten äyriäisistä tehdään bouillabaissekeiton helppo versio. (22')

James Martin ja herkkuja Välimereltä

Napoli. Napolilainen pitseria on tarjonnut viiden sukupolven ajan vain kahdenlaista pitsaa mutta vetää väkeä jonoksi asti. James Martin näyttää, miten kalmaria valmistetaan näppärästi ja tehdään helppoja ja meheviä mozzarella-munakoisorullia. (22')

James Martin ja herkkuja Välimereltä

Montpellier. Etelä-Ranskan rannikolla James Martin tutustuu aurinkopaneeleja hyödyntävään osterialtaaseen ja käy mausteisen vermuttijuoman synnyinseudulla. Jaksossa annetaan myös vinkkejä osterien grillaamiseen ja vermutin käyttöön salaatinkastikkeessa. (22')

James Martin ja herkkuja Välimereltä

Pisciotta. James Martin tutustuu aidon anjoviksen sekä perinteisen italialaisjäätelön valmistukseen Pisciottan kalastuskaupungissa. Perinteisestä tuulihattutaikinasta saa friteerattua välimerellisen mausteisen herkun. (21')

James Martin ja herkkuja Välimereltä

Ibiza. James Martin tutustuu bileistään kuuluisan espanjalaissaaren mehukkaaseen grilliruokaan ja löytää poukamien kätköistä paikallista kalaa tarjoavan, kodikkaan lounasravintolan. Luvassa on myös hyviä vinkkejä kalan grillaamiseen. (22')