, Yle Teema & Fem
Del 2 av 5. Niklas mat har åkt till Lima för att besöka stjärnkocken Gastón Acurio. Han är kocken som har förnyat den peruanska matlagningen och gjort den världsberömd. Vilket har resulterat i att han numera är så populär i Peru att det drivs kampanjer för att han ska ställa upp i nästa presidentval. Niklas har helt enkelt lite att leva upp till om han ska imponera på en av världens mest kända kockar.
Tulevat lähetykset Edelliset lähetykset
Tilaa sähköpostiisi ilmoitus tulevista lähetyksistä
- · Yle Teema & Fem
Del 2 av 5. Niklas mat har åkt till Lima för att besöka stjärnkocken Gastón Acurio. Han är kocken som har förnyat den peruanska matlagningen och gjort den världsberömd. Vilket har resulterat i att han numera är så populär i Peru att det drivs kampanjer för att han ska ställa upp i nästa presidentval. Niklas har helt enkelt lite att leva upp till om han ska imponera på en av världens mest kända kockar.
- · Yle Teema & Fem
Del 1 av 5. Niklas Ekstedt på Henne Kirkeby Kro. När den excentriske kocken Paul Cunningham fick en stressrelaterad blodpropp stängde han sin Michelin-restaurang och drog sig tillbaks. Men nu är han tillbaka på stillsamma gästgiveriet Henne Kirkeby Kro. Niklas vecka på Henne var däremot allt annat än stillsam. Det blev både musikalnummer, terrängkörning i en gammal ambulans och övernattning i en fyr under veckan på Henne.
- · Yle Teema & Fem
Del 6 av 6. Niklas Ekstedt avslutar sin resa ut i världen med att besöka Montreal i Kanada. Där finns kocken Martin Picards berömda restaurang Sugar Shack. Martin Picard är kockarnas kock som lagar utmanande mat och är inte rädd för att säga vad han tycker. Detta är så långt ifrån finrestaurangerna man kan komma. Whiskey, hög musik och twinpeaks-ekande stämning råder. I alla rätter på Sugar Shack är den berömda lönnsirapen framträdande. Från 24/10
- · Yle Teema & Fem
Del 6 av 6. Niklas Ekstedt avslutar sin resa ut i världen med att besöka Montreal i Kanada. Där finns kocken Martin Picards berömda restaurang Sugar Shack. Martin Picard är kockarnas kock som lagar utmanande mat och är inte rädd för att säga vad han tycker. Detta är så långt ifrån finrestaurangerna man kan komma. Whiskey, hög musik och twinpeaks-ekande stämning råder. I alla rätter på Sugar Shack är den berömda lönnsirapen framträdande. Från tidigare idag. Även 25/10
- · Yle Teema & Fem
Del 5 av 6. Niklas Ekstedt fortsätter sin resa ut i världen, denna gång till Istanbul. Han pryar hos Turkiets hetaste kock, Mehmet Gurs, på hans berömda restaurang Mikla. Där lagar man turkisk mat med skandinaviska inslag. Världsvane Mehmet pratar svenska, turkiska, franska och engelska flytande. I Turkiet har han sina egna tv-program och kokböcker, och är den mest kända kocken i landet. Han har arbetat ihop ett mindre restaurangimperium och kronan på verket är hans restaurang Mikla. Från 17/10
- · Yle Teema & Fem
Del 5 av 6. Niklas Ekstedt fortsätter sin resa ut i världen, denna gång till Istanbul. Han pryar hos Turkiets hetaste kock, Mehmet Gurs, på hans berömda restaurang Mikla. Där lagar man turkisk mat med skandinaviska inslag. Världsvane Mehmet pratar svenska, turkiska, franska och engelska flytande. I Turkiet har han sina egna tv-program och kokböcker, och är den mest kända kocken i landet. Han har arbetat ihop ett mindre restaurangimperium och kronan på verket är hans restaurang Mikla. Från tidigare idag. Även 18/10
- · Yle Teema & Fem
Del 4 av 6. Niklas Ekstedt fortsätter sin resa ut i världen, denna gång till San Sebastian i Spanien. Där finns restaurang Arzak som drivs av gudfadern inom spansk matlagning, Juan Mari Arzak, och hans tronarvinge, dottern Elena som blivit utnämnd till världens bästa kvinnliga kock. Historien började redan år 1897 då släkten Arzak byggde restaurangen. Men det var Juan Mari som tog den till oanade höjder och gjorde den till en av världens bästa restauranger. Det är få restauranger som kunnat gå i arv på det här viset - och samtidigt hålla sig kvar på toppen och fortsätta utvecklas. Från 10/10
- · Yle Teema & Fem
Del 4 av 6. Niklas Ekstedt fortsätter sin resa ut i världen, denna gång till San Sebastian i Spanien. Där finns restaurang Arzak som drivs av gudfadern inom spansk matlagning, Juan Mari Arzak, och hans tronarvinge, dottern Elena som blivit utnämnd till världens bästa kvinnliga kock. Historien började redan år 1897 då släkten Arzak byggde restaurangen. Men det var Juan Mari som tog den till oanade höjder och gjorde den till en av världens bästa restauranger. Det är få restauranger som kunnat gå i arv på det här viset - och samtidigt hålla sig kvar på toppen och fortsätta utvecklas. Från tidigare idag. Även 11/10
- · Yle Teema & Fem
Del 3 av 6. Niklas Ekstedt fortsätter sin resa ut i världen, denna gång till Ryssland. Där besöker han Rysslands mest kände kock Anatoly Komm, som har flera kända restauranger i hjärtat av Moskva. Nu ska han öppna en ny lyxrestaurang i Jekaterinburg i gränslandet mellan Europa och Asien. Niklas får vara med under sista veckan inför öppningen och är på plats under den stora premiärdagen. Niklas säger själv att något liknande kommer han aldrig att uppleva igen - på gott och ont. Från 3/10
- · Yle Teema & Fem
Del 3 av 6. Niklas Ekstedt fortsätter sin resa ut i världen, denna gång till Ryssland. Där besöker han Rysslands mest kände kock Anatoly Komm, som har flera kända restauranger i hjärtat av Moskva. Nu ska han öppna en ny lyxrestaurang i Jekaterinburg i gränslandet mellan Europa och Asien. Niklas får vara med under sista veckan inför öppningen och är på plats under den stora premiärdagen. Niklas säger själv att något liknande kommer han aldrig att uppleva igen - på gott och ont. Från tidigare idag. Även 4/10
📺 Iltapulun TV-visa
Visa alkaa mainoksen jälkeen.