Top Chef Suomi

,

Jakso 10. Top Chef Suomi -finaali. Jäljellä ovat vain parhaat, kun Top Chef Suomen kolmas kausi huipentuu dramaattiseen kolmen kilpailijan finaaliin. Ilta käynnistyy tyrmäävällä extra-tehtävällä ja pöydässä odottavat yllätysvieraat nostavat paineen keittiössä kiehumispisteeseen asti. Finalistien tiimit saavat viime hetken tähtivahvistuksia, mutta vain yksi voi olla Suomen Top Chef ja voittaa 25 000 euroa. Tuomareina Hans Välimäki, Pipsa Hurmerinta ja Mikko Kosonen. Tuotanto Solar Television.

korosta Korostus

Edelliset lähetykset

Top Chef Suomi

Jakso 10. Top Chef Suomi -finaali. Jäljellä ovat vain parhaat, kun Top Chef Suomen kolmas kausi huipentuu dramaattiseen kolmen kilpailijan finaaliin. Ilta käynnistyy tyrmäävällä extra-tehtävällä ja pöydässä odottavat yllätysvieraat nostavat paineen keittiössä kiehumispisteeseen asti. Finalistien tiimit saavat viime hetken tähtivahvistuksia, mutta vain yksi voi olla Suomen Top Chef ja voittaa 25 000 euroa. Tuomareina Hans Välimäki, Pipsa Hurmerinta ja Mikko Kosonen. Tuotanto Solar Television.

Top Chef Suomi

Jakso 9. Italiasta, rakkaudella. Neljä jäljellä olevaa Top Chef-kilpailijaa nousee kiihkeän gourmet-oopperan lavalle italialaisissa tunnelmissa. Taistelu paikasta loppunäytökseen, eli Top Chef Suomen finaaliin käydään klassisen keittiödraaman asein. Omat nuottinsa librettoon kirjoittavat vierailevat tuomarit Saku Tuominen ja Ruotsin kuningasperheen luottokokki, Tukholman Operakällarenin keittiöpäällikkö Stefano Catenacci. Kuka jatkaa finaaliin ja kuka saa pakata veitsensä? Tuomareina Hans Välimäki, Pipsa Hurmerinta ja Mikko Kosonen. Tuotanto Solar Television.

Top Chef Suomi

Jakso 8. Viinissä on totuus. Top Chef-kilpailijat sukeltavat viinien maailmaan valmistaessaan annoksia, jotka sointuvat yhteen jumalaisten juomien kanssa. Ilmassa on jo ratkaisun makua ja tuoksua, kun viisi kilpailijaa janoaa mahdollisuutta jatkaa taistelua Suomen Top Chef -tittelistä. Vierailevana tuomarina kahden Michelin-tähden ravintola Chez Dominiquen sommelier Pekka Koiranen. Tuomareina Hans Välimäki, Pipsa Hurmerinta ja Mikko Kosonen. Tuotanto Solar Television.

Top Chef Suomi

Jakso 7. Ravintolasota. Vetäkää veitsenne! Perinteinen ravintolasota on julistettu ja Top Chef -kilpailijat jakaantuvat kahteen joukkueeseen. Ensimmäinen yllätys koetaan jo tehtävää annettaessa, sillä kokit joutuvat työntämään lusikkansa kiehuvaan suurvaltapolitiikkaan. Kun savu hälvenee, joku saa pakata tikarinsa ja lähteä. Vierailevina tuomareina ruokatoimittaja Kenneth Nars ja viestintäguru Samuel Sorainen. Tuomareina Hans Välimäki, Pipsa Hurmerinta ja Mikko Kosonen. Tuotanto Solar Television.

Top Chef Suomi

Jakso 6. Tehtävä saaristossa. Top Chef -kilpailijat nostavat ankkurin ja matkustavat Ahvenanmaalle, jossa maksetaan potut pottuina heti kättelyssä. Pudotushaasteessa jaetaan uudet kortit ja katsotaan, kuka kokeista valmistaa koukuttavimman kala-annoksen. Kun katiska on tyhjä, joku saa pakata fileerausveitsensä ja lähteä. Vierailevana tuomarina toimii ahvenanmaalainen keittiömestari ja ravintoloitsija Micke Björklund. Tuomareina Hans Välimäki, Pipsa Hurmerinta ja Mikko Kosonen. Tuotanto Solar Television.

Top Chef Suomi

Jakso 5. Suolaista ja makeaa. Nyt leivotaan, mutta kuinka moni Top Chef-kilpailijoista hallitsee hapanleivän leipomisen juuresta alkaen? Uuni käy kuumana myös pudotushaasteessa, kun Top Chef-kilpailijat valmistavat klassikkojälkiruokia. Kierrokset nousevat lopussa punaisen puolelle ja keittiössä alkaa tulla todella ahdasta. Tuomareina Hans Välimäki, Pipsa Hurmerinta ja Mikko Kosonen. Vierailevaksi tuomariksi saapuu taiteilija kokkimaailman ehdottomalta huipulta, Kolmen Michelin-tähden ravintola Fat Duckin jälkiruokamestari James Petrie. Tuotanto Solar Television.

Top Chef Suomi

Jakso 4. Katuruokaa asenteella. Tulikokeessa heiluvat kauhojen lisäksi myös kyynerpäät, kun kilpailijat hakevat asemia joukkuekisana käytävää pudotushaastetta varten. Jatkopaikat jaetaan keskellä kiihkeää yleisötapahtumaa, jossa kansa vaatii laatupurtavaa heti eikä ensi viikolla. Pian käy selväksi, kenen kantti kestää ja kuka jää ketjun heikoimmaksi lenkiksi. Tuomareina Hans Välimäki, Pipsa Hurmerinta ja Mikko Kosonen. Vierailevina tuomareina Carelia-ravintolan keittiömestari Juuse Mikkonen ja yksi ravintolapäivä-konseptin kehittäjistä, suunnittelija Olli Siren.

Top Chef Suomi

Jakso 3. Villiä ruokaa. Top Chef -kilpailijat palaavat takaisin luontoon suomalaisen villiruoan perässä. Tulikokeessa tehtävänä on loihtia herkullisia sieniruokia, jotka vievät kielen mennessään myös kasvissyöjiltä. Pudotushaasteessa testataan kokkien tiedot, taidot ja luovuus villinä kasvavien raaka-aineiden käytössä. Kuka menee metsään ja kenestä kruunataan kukkulan kuningas? Palaute on suoraa ja yksi kilpailijoista saa jälleen pakata veitsensä. Tuomareina Hans Välimäki, Pipsa Hurmerinta ja Mikko Kosonen. Vierailevana tuomarina villiruoka-asiantuntija, keittiömestari Sami Tallberg. Tuotanto Solar Television.

Top Chef Suomi

Jakso 2. Oma maa makkara. Kokkikilpailijat valmistavat tulikokeessa tuoremakkaraa ja pääsevät haalarihommiin modernille suomalaiselle maatilalle. Pudotushaasteessa tehdään tuhtia liharuokaa. Pian selviää kenelle jää luu käteen ja kenen padasta löytyvät parhaat palat. Yksi kilpailijoista saa pakata veitsensä ja lähteä. Juontajana Pipsa Hurmerinta, päätuomarina Hans Välimäki ja uutena vakiotuomarina kulinaristi, rock-muusikko ja ruokablogisti Mikko Kosonen. Vierailevana tuomarina keittiömestari Risto Mikkola.

Top Chef Suomi

Jakso 1. Kasvanut voittamaan. Mistä on huippukokki tehty? Juontajana Pipsa Hurmerinta, päätuomarina Hans Välimäki ja uutena vakiotuomarina kulinaristi, rock-muusikko ja ruokablogisti Mikko Kosonen. Kilpailijat saavat ensi töikseen valmistaa vapaavalintaisen annoksen lapsuutensa vahvimman ruokamuiston pohjalta. Vierailevana tuomarina nähdään helsinkiläisen klassikkoravintola Savoyn keittiöpäälliikkö Kari Aihinen. Tuotanto Solar Television